8.4 C
Craiova
joi, 12 decembrie, 2024

Cupa sau nimic!

Zlatinski (la minge) trebuie să găsească breşe în defensiva ilfovenilor şi să pună umărul la calificarea în finală (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Zlatinski (la minge) trebuie să găsească breşe în defensiva ilfovenilor şi să pună umărul la calificarea în finală (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a încheiat pe locul cinci campionatul, în ultima lui parte etalând un fotbal de slabă calitate, cu mici excepții. Cu un lot subțiat valoric prin îndepărtarea unor titulari incontestabili, precum Rocha, Madson, Kay și Acka, și numeroase accidentări, antrenorul Gigi Mulțescu a fost determinat spre final să mizeze pe jucătorii tineri și pe rezerve, astfel pierzând unele bătălii foarte importante. Gruparea din Bănie a lăsat o impresie proastă, după ce a fost prinsă la mijlocul luptei duse de FCSB și FC Viitorul pentru titlul de campioană, dar își poate schimba imaginea printr-o calificare în finala Cupei României. Pentru asta, alb-albaștrii trebuie să se impună astăzi în fața celor de la FC Voluntari, în manșa a doua a semifinalei Cupei României, programată de la ora 20.30, pe stadionul „Concordia“ din Chiajna. În tur a fost 1-0 pentru ilfoveni, care au speculat absențele din lotul Craiovei și au beneficiat și de un penalti-cadou din partea lui Nicușor Bancu.

Marcel Popescu: Nu concep să nu ne calificăm

Președintele CS Universitatea Craiova, Marcel Popescu, este îngrijorat de faptul că problemele de lot persistă, dar cu toate acestea este convins că elevii lui Gigi Mulțescu vor remonta rezultatul din tur și vor accede în finala Cupei României.
„Din păcate, continuă problemele de lot. Îi avem suspendați pe Briceag și Bancu, iar Barthe și Bucurică nu au șanse să joace, sunt nerefăcuți. Ambii pot evolua, ca și Popov, doar în finală dacă ne vom califica. Și Dumitraș are o leziune musculară și e incert. E o decizie greu de luat în cazul lui, pentru că dacă îl bagi și în minutul 15 nu mai poate… E complicată treaba, dar sperăm să o scoatem la capăt cu bine. Nici nu concep să nu ne calificăm, iar la nivelul echipei este o supramotivare, o concentrare din asta pe care am simțit-o și la meciul de la Cluj, și de la Viitorul. Dacă reușim să-i desfacem și îi obligăm să iasă la joc, îi învingem fără probleme, la o diferență considerabilă, că au o apărare lentă. Au șanse doar dacă nu ies din careul de 16 metri. Cel mai bun exemplu a fost partida cu Mediaș, când s-au deschis și au încasat numai patru goluri“, a declarat Marcel Popescu, pentru GdS.
Conducătorul formației craiovene s-a arătat mâhnit de faptul că oficialii ilfoveni au decis să nu vândă bilete atât cât are capacitatea stadionul din Chiajna de teama unei „invazii“ a oltenilor: „Nu mă așteptam să fie probleme cu tichetele de meci. Am primit doar 140 de bilete, conform regulamentului. S-au dat bilete cu buletinul… Când au simțit ei după accent că sunt printre cumpărătorii din București și olteni, nu au mai vrut să le vândă tichete. Sunt oameni care trăiesc în București și ar fi vrut să vadă meciul pe viu. Au mai fost derbiuri, Steaua – Dinamo, și cei de la Dinamo au primit bilete, și invers. Nu se poate așa ceva, Dan Leasă (managerul echipei din Voluntari – n.r.) a suspendat vânzarea, deși e vorba despre o semifinală de Cupă. Vor fi în tribune doar 2.000 de oameni în total, deci va fi stadionul gol. Nu înțeleg logica. Până acum voiați să aveți stadioane pline, că e frumos, și acum… După ce că are doar 5.500 de locuri stadionul din Chiajna și ăsta să fie gol? E dispreț total! Eu zic că este și o infracțiune economică, pentru că la ei e vorba de banul public. Îmi pare rău, pentru că erau sute de oameni care doreau să meargă la acest meci și nu avem cum să-i ajutăm“.

Băluță: Ne-am obișnuit cu terenul artificial

După meciul cu FCSB din campionat, jucătorii Craiovei au intrat imediat în regim de cantonament și s-au pregătit la Mogoșoaia, pe un teren artificial asemănător cu cel din Chiajna.
„Ne-am antrenat și ne-am obișnuit cu terenul artificial. Dar acum nu mai contează, pentru că și ei joacă pe același teren și important este să marcăm. Trebuie să câștigăm cu Voluntari. Nu concep să nu ne calificăm în finala Cupei. E bună atmosfera în sânul lotului și suntem concentrați asupra acestui joc. Suntem de sâmbătă în regim de cantonament și abia așteptăm să intrăm în teren și să dăm totul. E un meci foarte important pentru noi și pentru suporterii noștri și trebuie să ne bucurăm la final. Ar însemna enorm pentru mine să marchez, mai ales că a trecut și ceva timp de când nu am mai făcut-o și într-un meci ca ăsta, cu o miză așa de mare. Ar fi maximum pentru mine și sper să reușesc. Suporterii ne încurajează, dar trebuie să arătăm în teren că avem valoare, că vorbe putem să aruncăm la infinit“, a explicat mijlocașul Alexandru Băluță, pentru GdS.

Beldeanu: Dacă ești fotbalist nu contează pe ce joci

Fostul mare fotbalist al Craiovei, Aurică Beldeanu, este convins că Băluță și colegii săi vor reuși să întoarcă rezultatul din tur și că vor elimina pe FC Voluntari, chiar dacă joacă pe un gazon artificial.
„Mâine (astăzi – n.r.) sunt pe baricade, merg să-i susțin pe băieți. Eu am încredere că o să jucăm finala. Mă bazez pe jucători, trebuie să se dăruiască foarte mult în acest meci. Jucăm pe un teren articifial, dar dacă ești fotbalist nu contează pe ce joci. Să lăsăm chestiile astea cu gazonul sintetic, cu iarba prea mare sau prea mică. Ar fi păcat să nu ne calificăm în finala Cupei, pentru că, per total, am avut un an competițional bun. Voluntari este o echipă de bătut, iar șansa este de partea noastră. Am pierdut ca fraierii în tur, dintr-o greșeală impardonabilă a lui Bancu, dar putem să remontăm rezultatul. Miza este mare și orice fotbalist își dorește să joace pentru un trofeu. Degeaba joci fotbal dacă nu trăiești momente importante ca acesta, de a juca o finală de Cupă sau să fii campionul țării. Eu zic că o să ne calificăm și a venit momentul să o batem și pe Astra“, a declarat Aurică Beldeanu, pentru GdS.
Confruntarea de la Chiaj­na va fi arbitrată de Marius Avram (București), ajutat de asistenții Mircea Orbuleţ (Bucureşti) și Marius Nicoară (Severin), și de rezerva Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe). Observatori au fost desemnați Florin Hincu (Braşov) și Adrian Mihalcea (Bucureşti).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS