4 C
Craiova
joi, 12 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au antrenat printre cărucioare și biciclete și au luat șapte medalii

S-au antrenat printre cărucioare și biciclete și au luat șapte medalii

Antrenorul Nicuşor Bugiulescu alături de patru dintre medaliatele de la LPS „Petrache Trişcu“ (Foto: Lucian Anghel)
Antrenorul Nicuşor Bugiulescu alături de patru dintre medaliatele de la LPS „Petrache Trişcu“ (Foto: Lucian Anghel)

Într-o perioadă dificilă, în care nu au o pistă de atletism regulamentară în oraș, atleții de la cluburile din Craiova se pregătesc pe unde pot. Uneori merg în Parcul „Nicolae Romanescu“, alteori în este Parcul Tineretului, dar cea mai bună soluție pentru ei este în prezent Grădina Botanică, acolo unde s-a amenajat o pistă de tartan.
De multe ori, alergătorii de performanță întâmpină probleme în Botanică, în sensul că o parte din concitadinii lor nu respectă regulamentul de funcționare a pistei și, în intervalul orar rezervat celor care fac performanță, unii craioveni trec pe tartan cu biciclete şi cărucioare de copii, încurcând atleții. Chiar și în aceste condiții, cu gândul la un nou stadion dedicat numai lor, atleții craioveni încearcă să se mențină în topul național.
La cel mai recent concurs, Campionatul Națio­nal Școlar, desfășurat la București, reprezentanții Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Craiova au obținut șapte medalii. Dintre acestea, două au fost de aur și cinci de argint.
Ștafeta feminină de 4×400 metri, alcătuită din Vanessa Balaci, Andra Bojneagu, Andra Ene și Alina Anghel, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar cealaltă medalie de aur a fost cucerită de Ionela Olteanu, la 10 kilometri marș. Tot în această probă, Speranța Costea s-a clasat pe locul doi.

Vanessa Balaci merge la Campionatul Balcanic și la FOTE

Vanessa Balaci s-a întors cu patru medalii de la București. Pe lângă aurul cucerit cu ștafeta de 4×400 m, ea a mai obținut două medalii de argint la individual, în probele de 100 și 200 metri, plus încă o medalie de argint cu ștafeta de 4×100 m, alături de Andra Bojneagu, Miruna Paraschiv și Denisa Papa. Tot argint a obţinut şi Gabriel Trancă la aruncarea ciocanului!. După aceste rezultate, Vanessa Balaci va avea o vară încărcată cu participări la competiții internaționale importante, Campionatul Balcanic, care va avea loc la sfârșitul săptămânii la Istanbul (Turcia), Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) și Campionatul Mondial din Kenya. „Anul acesta, Vanesa va merge la trei competiții majore. Joi plecăm la Balcaniada de juniori 2 la Istanbul, în iulie sportiva merge la FOTE și mai țintim CM din Kenya. Pentru această competiție are barem îndeplinit și sper să ajungă acolo, dar asta depinde și de federație. Sper că la Campionatul Balcanic își va îmbunătăți recordul personal“, a spus Nicușor Bugiulescu, antrenorul atletei.
Acesta a vorbit despre dificultățile întâmpinate de alergători în pregătire, din lipsa unui stadion de atle­tism: „Reușim să facem performanță în ciuda con­dițiilor. La 4×100 metri, fetele și-au făcut treaba, dar au luat locul doi. Avem probleme la antrenamentele din Botanică, nu poți face sprint de calitate, unele persoane intră cu bicicleta, cu cărucioare, trebuie să le ocolești. Poate nici nu știu acei oameni că noi facem sport de performanță, nu de masă. Într-o statistică de la această competiție, eu zic că LPS «Petrache Trișcu» s-a clasat în top trei la acest campionat, cu cele șapte medalii“.

„Unii oameni nu țin cont de noi în Botanică”

Vanessa Balaci și Andra Bojneagu au vorbit și ele despre condițiile în care se pregătesc. „Este greu, pentru că nu prea avem unde să ne antrenăm. Pe pista din Botanică vin copiii cu biciclete, trotinete, părinți cu cărucioare, ne luăm la ceartă cu dânșii. Nu putem face schimburile în proba de ștafetă“, spune Vanesa Balaci, care țintește la o medalie la competițiile următoare.
„Rezultatele sunt excep­ționale în condițiile date. Eu fac proba de 400 m garduri, dar nu o mai pot practica, deoarece nu am condiții. Pot face doar ștafete. Poate doar când se va face noul stadion. În Grădina Botanică este singurul loc de antrenament unde ne putem pune pantofii speciali cu cuie. În Parcul «Romanescu», dacă ne pregătim ne dor tendoanele și articulațiile și este mai greu. Unii oameni nu țin cont de noi. Ne fac munca mai dificilă, se plimbă cu animale și cărucioare“, a spus Andra Bojneagu, care are în palmares peste 20 de medalii.
Revenind la sportivii de la LPS „Petrache Trișcu“ medaliați la Campionatul Național Școlar, aceștia sunt antrenați de Nicușor Bugiulescu, Cosmin Sorescu, Gabriela Ustabacieff, Valentin Mitrache și Ion Daian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS