16.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalOpt persoane plecate la munca in Spania - inselate de un craiovean

Opt persoane plecate la munca in Spania – inselate de un craiovean

Mai multi cetateni au dat bani buni ca sa ajunga in Spania la munca, dar au ramas si fara bani, si fara un loc de munca peste granita. Sint oameni care prefera sa munceasca orice prin strainatate numai sa poata pune un ban deoparte. Pe linga acestia apar si sarlatanii care le promit exact ce vor sa auda numai sa le scoata banii din buzunar.


Ion B., de 54 ani, din Craiova, a inselat, din cite se stie pina acum, opt oameni. El le-a promis acestora ca le asigura locuri de munca sigure si bine platite in Spania. Pentru „serviciul“ pe care il facea, barbatul cerea citeva sute de euro de persoana, contravaloarea drumului pina la destinatie, dupa care urma sa se descurce cu onorariul sau. Numai ca, dupa ce se vedea cu banii in mina, ii lasa pe oameni pe unde apuca, sa se descurce cum pot. Cei opt cetateni pacaliti au depus plingere la Politia de Frontiera din Calafat si au dat toate datele pentru ca acesta sa poata fi prins. Oamenii legii din Calafat au stabilit ca Ion B. era cunoscut printre doljeni ca fiind o persoana cu „relatii“ in strainatate, el fiind plecat de mai multi ani la munca prin diverse tari. Aceasta reputatie l-a ajutat sa isi convinga victimele mult mai usor, promitindu-le locuri de munca bine platite in Spania. Ion isi alegea musteriii din rindul persoanelor cu o situatie materiala precara, adica aceia care faceau orice numai sa munceasca undeva unde se cistiga bine.


Doar 400 de euro drumul pina in Spania plus un loc de munca


El cerea initial o suma modica, constind in 400 de euro, bani necesari pentru a le asigura transportul, pe cale legala, pina in Spania. Pentru a nu fi asociat in vreun fel cu aceasta escrocherie, Ion calatorea separat de „victimele“ sale pina in Ungaria, unde le prelua si le conducea pina la destinatie. Asa s-a intimplat si in cazul celor opt doljeni care, convinsi fiind de bunele intentii ale barbatului, i-au platit acestuia suma totala de 3.200 de euro.


Dupa ce au ajuns in Spania au realizat ca totul fusese o mare teapa, „binevoitorul“ abandonindu-i la marginea unei paduri fara sa le ofere locurile de munca promise. Ion s-a ales cu frumusica suma de 3.200 de euro, iar musteriii sai au ramas cu buza umflata si cu buzunarul gol. Acestia nu au avut ce face in Spania pentru ca nu cunosteau pe nimeni acolo si s-au intors acasa. Politistii au intocmit pe numele lui Ion B. acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savirsirea infractiunii de inselaciune. De asemenea, cercetarile continua pentru stabilirea tuturor celor care au fost inselati de craiovean. Oamenii legii din Calafat le recomanda cetatenilor sa nu mai plece urechea la promisiunile facute de orice persoana, mai ales ca Ion nu a cazut pina acum in miinile politistilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS