22.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAeroNautic Show 2017- spectacolul care combină acrobațiile aeriene cu cele nautice

AeroNautic Show 2017- spectacolul care combină acrobațiile aeriene cu cele nautice

AeroNautic Show 2017 – un festival care combină acrobațiile aeriene cu cele nautice – a atras sâmbătă un public numeros în zona Lacul Morii, scrie Agerpres.

Evenimentul este organizat de Asociația Aeronautică Română în parteneriat cu Primăria Sectorului 6 și Ministerul Apărării Naționale.

Cei care au fost prezenți în zona Lacul Morii i-au putut urmări pe „Iacării Acrobați”, trei piloți care au făcut acrobații cu avioane, și au putut vedea cum acționează elicopterul SMURD.

Primul avion biplan de acrobații din România a arătat și el ce poate sub privirile admirative ale spectatorilor care au aplaudat îndelung fiecare demonstrație.

Bucureștenii prezenți la acest eveniment au putut vedea în acțiune, de asemenea, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei, care a făcut un exercițiu specific luptătorilor parașutiști, în care au fost antrenate atât elicoptere, cât și bărci de salvare și scafandri. Pompierii militari au simulat salvarea unui om din apă, precizează Agerpres.

Deasupra Lacului Morii a zburat singurul hidroavion din România care, după ce a făcut câteva ture prin fața privitorilor, a amerizat. Vizitatorilor le-au fost oferite și o paradă a bărcilor cu vele și acrobații pe apă cu Skijet-ul.

Cel mai spectaculos moment i-a aparținut pilotului lituanian, Jurgis Kairys, multiplu campion la acrobații cu avionul.

În Parcul Crângași, până la ora 18,00, pot fi vizitate zonele special amenajate de categoriile de forțe și diverse structuri ale Armatei, standul de carte cu titluri specifice, expoziția Muzeului Militar Național „Ferdinand I” dedicată Primului Război Mondial.

Sunt prezentate și exerciții practice de detecție și intervenție la un dispozitiv exploziv improvizat. Cei interesați pot obține informații despre procesul de recrutare și selecție în Armata României.

În parc au fost organizate ateliere interactive de realizare a nodurilor marinărești, cățărare la panoul mobil de alpinism și traversare pe funicular, scriu cei de la Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS