-2.2 C
Craiova
luni, 13 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCentrul Social „Sfântul Andrei“ din Malu Mare se dezvoltă

Centrul Social „Sfântul Andrei“ din Malu Mare se dezvoltă

IMG_0194

Inaugurat în anul 2013, Centrul Social „Sfântul Andrei“ din Malu Mare s-a bucurat de un real succes. De-a lungul celor aproape patru ani de existenţă, centrul, care era prevăzut cu 70 de locuri, a fost ocupat aproape în permanenţă la capacitate maximă. Acest lucru a dus la dorinţa de extindere a clădirii, iar ieri a fost inaugurat cel de-al treilea etaj al imobilului, care suplimentează cu 13 locuri capacitatea centrului. Pe acest palier se află camere moderne, dotate cu televizoare, cu frigidere, cu grupuri sanitare proprii, fiind create astfel toate condiţiile menite să însenineze zilele vârstnicilor din Malu Mare, dar şi din zona metropolitană a Craiovei. „Până azi s-a mers pe capacitatea din proiect a Centrului Social, de 70 de locuri. Investiţia pe etajul trei a făcut obiectul unei sponsorizări de către firma Cummins Generator Technologies România SA, prin Asociaţia Zâmbete Fericite Oltenia. Sunt 13 camere cu câte un singur loc, dotate cu frigidere, cu televizoare, cu mobilier modern. Ne-am gândit la această variantă pentru că, din experienţa pe care o avem în aceşti ani, sunt persoane vârstnice care vor să aibă intimitate şi am considerat că ar fi oportun să asigurăm şi condiţii cu un singur loc în cameră“, a spus Marius Udrică, directorul centrului.
Investiţia în cel de-al treilea etaj al centrului a fost realizată de firma Cummins Generator Technologies România SA, a cărei conducere susţine că va continua să se implice în modernizarea căminului. „Una dintre valorile Cummins Generator Technologies este de a se implica în comunitate. Suntem mândri că putem pune umărul la bucuria fiecăruia şi că îi putem ajuta pe vârstnici“, a spus Florin Broşteanu, directorul Cummins Generator Technologies.
De la înfiinţare şi până în prezent, 203 bătrâni au beneficiat de serviciile Centrului Social „Sfântul Andrei“, iar acum sunt instituţionalizaţi 67 de vârstnici. Cu toţii beneficiază de îngrijire şi asistenţă permanentă din partea personalului, iar în programul lor sunt incluse şi acţiuni de divertisment şi relaxare. „Toate acţiunile pe care le facem se desfăşoară sub mottoul «Nouă ne pasă!». Vrem să schimbăm modul de viaţă în centre, iar denumirea de azil trebuie să dispară din vocabularul românilor. Astăzi, centrele de bătrâni sunt moderne, iar noi ţinem pasul cu actualitatea şi le oferim persoanelor vârstnice o viaţă cât mai familială şi cât mai liberă. Nu trebuie să perceapă centrul ca pe o închisoare, ci ca pe o pensiune“, a mai spus Marius Udrică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS