2.9 C
Craiova
vineri, 13 decembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAstăzi este Ziua Mondială a Salutului

Astăzi este Ziua Mondială a Salutului

Iniţiată în 1973 şi susţinută de personalităţi publice şi de 180 de ţări, Ziua Mondială a Salutului este un îndemn la comunicare şi un instrument pentru menţinerea liniştii şi a păcii în lume.
Iniţiată de doi tineri americani, fraţii Brian şi Michael McCormack din Omaha, ca formă de protest la conflictul izbucnit între Israel şi Egipt din toamna aceluiaşi an, şi ca un îndemn la pace în întreaga lume, ideea a ajuns să fie susţinută de politicieni, lideri religioşi, celebrităţi şi de 31 de laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace şi de 180 de ţări care recomandă utilizarea Zilei Mondiale a Salutului ca instrument pentru menţinerea liniştii şi a păcii în lume.
Doar salutând cel puţin 10 persoane, veţi dovedi importanţa pe care o daţi comunicării personale în menţinerea păcii.
Etnologii spun că în lume sunt vorbite 6.909 limbi, iar cel mai popular cuvânt de salut este Hello, care este şi formula universală de salut la telefon.
Să salutăm! ne spune simplu Codul bunelor maniere, dacă intrăm primii într-o încăpere, iar ceilalţi trebuie să ne răspundă. Dacă întâlnim pe cineva cunoscut aflat într-un grup să-i salutăm pe toţi, iar toţi trebuie să dea la rândul lor bună ziua. Un bărbat va saluta întotdeauna primul o femeie, iar o femeie mai tânără va saluta întotdeauna prima o femeie mai în vârstă.
Strânsul mâinii este obiceiul care se practică cel mai des când doi oameni se întâlnesc, chiar şi femeile se salută uneori astfel, deşi sărutul pe obraz îi face acestui gest o serioasă concurenţă.

Îmbrăţişatul şi sărutul merg bine împreună şi sunt preferate de cei care se cunosc mai bine ori nu s-au văzut de mult.

Atât strânsul mâinii, cât şi îmbrăţişarea însoţită de sărut trebuie luminate obligatoriu şi de un zâmbet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS