6.7 C
Craiova
miercuri, 25 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProgramul „Masă caldă pentru elevi“ va fi reluat la liceul din Bârca

Programul „Masă caldă pentru elevi“ va fi reluat la liceul din Bârca

Programul „Masă caldă“ în Dolj va fi aplicat tot la Liceul „Adrian Păunescu“ din Bârca

Elevii de la Liceul „Adrian Păunescu“ din Bârca vor beneficia din nou de Programul „Masă caldă“, inițiat de guvern anul trecut. Unitatea școlară a fost aleasă și pentru a doua rundă a programului-pilot care are ca obiectiv înlocuirea Programelor „Laptele și cornul“ și „Fructe în școli“. „Alegerea unităților școlare a fost realizată astfel încât fiecare județ să aibă cel puțin o unitate de învățământ inclusă în proiect și, totodată, să fie reprezentative din punct de vedere al problemei semnalate, adică medii geografice izolate sau greu accesibile, medii sociale defavorizate, medii economice cu grad ridicat de pauperitate. La Bârca, în anul școlar anterior au beneficiat de acest program 503 elevi, dintre care 68 la învățământul preșcolar, 188 la învățământul primar, 133 la gimnaziu și 114 la învățământul liceal. În plus, sunt și mulți elevi de etnie romă – 153, dintre care 91 la învățământul primar. În plus, la liceul din Bârca vin și copii din alte comune, precum Giurgița, Cerăt, Goicea, Măceșu de Sus, Măceșu de Jos, Cârna și Bistreț. Ei fac naveta cu microbuze particulare, pentru că legislația nu le permite să folosească microbuzul școlar pentru transport în afara localității“, după cum a precizat Petre Dumitru, managerul școlii.
Masa caldă sau pachetul alimentar vor fi asigurate elevilor și preșcolarilor care participă la activitățile didactice, în limita a șapte lei pe zi pentru fiecare beneficiar.
Ca și anul trecut, în demersul de asigurare a pachetului alimentar se va respecta regimul alimentar al fiecărui elev, iar în acest scop părinții vor depune declarații în care consemnează diagnosticul sau intoleranța copilului la anumite alimente. Unitatea de învățământ beneficiară răspunde, în mod direct, de asigurarea condițiilor de primire, recepție și distribuție a produselor alimentare, prin nominalizarea persoanelor responsabile în acest sens, precum și de confirmarea documentelor ce stau la baza plății acestora. Inspectoratul Școlar Județean Dolj este responsabil de comunicarea cu Ministerul Educației în ceea ce privește implementarea programului, schimbarea numărului de elevi, schimbarea denumirii, comasarea sau desființarea unor niveluri de învățământ.
Autoritățile locale au posibilitatea să suplimenteze finanțarea din venituri proprii. Procedura de atribuire a contractelor de furnizare sau de servicii a pachetelor alimentare sau mesei calde se organizează la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale. Pentru acest program s-a alocat suma de 493.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS