Deoarece proiectul construirii unei biserici nu a fost aprobat, slujbele se tin in holul spitalului
Cadrele medicale ale Spitalului Judetean din Slatina, bolnavii si vizitatorii acestora au putut lua ieri, pentru prima data, agheasma din incinta acestuia. Preotul paroh Gheorghe Delureanu a spus ca toate cele cinci galeti cu agheasma facuta chiar la fata locului s-au terminat imediat: „ Nici daca am fi avut 200 de litri nu ne-ar fi ajuns. De dimineata, de la ora 9.00, bolnavi, angajati ai spitalului, persoane care au venit in vizita la bolnavi s-au strins sa ia agheasma. Le-am dat cite putin la fiecare, ca sa ajunga pentru toata lumea. Oamenii au credinta si vin la noi cu sufletul deschis“.
Dupa ce toata lumea a primit agheasma, in jurul orei 11.00, preotul paroh Delureanu impreuna cu parintele Marius Neacsu si cu doi studenti la Teologie, din Slatina, au pornit prin saloane pentru a le sfinti si pentru a-i boteza pe bolnavi. „De patru luni, de cind sint eu aici, in fiecare duminica tinem Sfinta Liturghie in holul spitalului. Vinerea si simbata mergem prin saloane pentru ca bolnavii, care poate sint imobilizati sau sint in stare grava si care doresc sa se spovedeasca si sa se impartaseasca, sa poata face acest lucru“, a spus preotul paroh Gheorghe Delureanu.
Singura problema pe care o intimpina acesta este faptul ca nu se doreste ridicarea unei bisericute in incinta spitalului: „In fiecare duminica dam jos tablourile spitalului de pe pereti, punem in loc icoanele noastre, asezam pe citeva mese Sfinta Liturghie, candelele, potirul, sfesnicele si toate celelalte. Apoi le depozitam pina saptamina urmatoare in camaruta din fosta intrare in spital. Aici e ca la circ. De Sfintul Ion, nu putem sa facem slujba pentru ca este zi de lucru si incurcam circulatia in hol.“
Motivul pentru care slujbele sint tinute in „intersectia“ din principala cladire a spitalului este ca proiectul pentru o bisericuta a fost respins de Comisia de urbanism a Primariei Slatina: „Am realizat cu greu un proiect nu pentru ridicarea unei biserici, ci a unei mici capele din lemn, in care bolnavii sa poata veni oricind sa se roage sau sa aprinda o luminare. Am primit tot sprijinul din partea conducerii spitalului, care ne-a pus la dispozitie coltul de la intrarea in curtea spitalului. Acest loc a fost binecuvintat si de episcopul Gherasim al Rimnicului. Dar Comisia de urbanism a respins acest proiect pe motiv ca nu sint 40 de metri distanta pina la sosea. Daca luam cazul Catedralei orasului sau al bisericii care tocmai s-a ridicat in spatele Casei Tineretului, nici acolo nu sint 40 de metri pina la drum“, a spus preotul paroh Gheorghe Delureanu.