13.4 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalInspectorii sanitari au descoperit peste patru tone de alimente alterate

Inspectorii sanitari au descoperit peste patru tone de alimente alterate

Inspectorii Inspectiei Sanitare de Stat(ISS) Olt au efectuat anul trecut 1.978 de controale in unitati de alimentatie, de utilitate publica, de invatamint, unitati sanitare si industriale. In urma efectuarii acestor controale s-au depistat deficiente pentru care au fost aplicate 323 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 570 de milioane de lei. De asemenea, in cazurile unde au fost constatate nereguli igienico-sanitare majore s-a dispus masura suspendarii temporare a activitatii pentru 38 de obiective, intre acestea numarindu-se unitati de alimentatie publica, unitati de productie si desfacere produse de patiserie-cofetarie, unitati nealimentare si de agrement. Deficientele igienico-sanitare a caror rezolvare a impus termene mai scurte pentru remediere au facut obiectul intocmirii de procese verbale de constatare.

Dr. Madalina Popescu, inspectorul sef al ISS Olt, a declarat ca in 2001 au fost scoase din consum 4.370 de kilograme de alimente – carne si preparate din carne, lapte si derivate, materii prime folosite in panificatie si patiserie, bauturi alcoolice, produse zaharoase. Aceasta masura a fost luata ca urmare a expirarii termenelor de valabilitate a alimentelor, a modului de depozitare si manipulare, precum si lipsei actelor de provenienta si de calitate a produselor.

ISS Olt a primit 128 de sesizari si reclamatii facute de cetateni. Cele mai multe aspecte reclamate se refereau la nerespectarea conditiilor igienico-sanitare din unitatile de alimentatie publica si depozitarea necontrolata a deseurilor menajere.

Inspectorul sef al ISS Olt a precizat ca anul trecut au fost aplicate mai multe amenzi decit in ceilalti ani: „Am dat peste 300 de sanctiuni contraventionale din cauza ca unii agenti economici nu au inteles ca legea este una pentru toti. Normele igienico-sanitare trebuie respectate de catre toti cei care vor sa efectueze activitati de comert si alimentatie publica. Asemenea activitati nu pot fi efectuate fara un minimum de conditii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS