SC RAT SRL Craiova, societatea deținută de primărie care gestionează transportul public din oraș, vrea să acceseze o linie de credit de 3.000.000 de lei, solicitarea fiind supusă, astăzi, votului consilierilor locali. În raportul din spatele proiectului de hotărâre, RAT vine și cu explicațiile de rigoare vizavi de această cerere, susținând că are nevoie de acești bani „pentru efectuarea de plăţi în situaţia în care acestea nu pot fi făcute la timp din propriile resurse“. Societatea mai motivează în raport că a achiziționat în luna martie, din resurse proprii, două autospeciale noi destinate activităţii de ridicări auto, pentru care a achitat 802.060 de lei, și că va trebui ca în luna iunie să plătească, tot din resurse proprii, contravaloarea celor cinci autobuze second-hand deja achiziționate, în sumă de 755.650 de lei. De aici și nevoia de a mai avea la îndemână o sumă de bani, pentru orice eventualitate.
„Pentru a evita neplata la termen a facturilor emise de către furnizori, precum şi plata unor eventuale penalităţi de întârziere, RAT SRL consideră necesară accesarea acestei linii de credit în valoare de 3.000.000 de lei. Totodată, facem precizarea că RAT nu are nici un alt credit în derulare, ci doar o eşalonare a obligaţiilor fiscale către ANAF – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova, în sumă de 260.000 de lei pe lună, cu termen de finalizare în luna ianuarie 2020“, se mai explică în raportul întocmit de societatea care gestionează transportul în comun din Bănie. SC RAT SRL va garanta linia de credit cu patru imobile pe care le are în proprietate: cel de pe bulevadul Dacia – nr. 3, cel din strada Dimitrie Gerota – nr. 7, cel de pe Calea Severinului – nr. 23 și cel de pe Calea Bucureşti – bl. 17A, scara 1.
„Solicităm deschiderea acestei linii de credit de trei milioane de lei, dar asta nu însemnă că vom și cheltui toți acești bani. Având în vedere că ultimele achiziții ale societății au fost făcute din fonduri proprii, mă refer la cele două autospeciale pentru ridicări auto și la cele cinci autobuze second-hand, am considerat că ar fi bine să mai avem la dispoziție o sumă de bani din care să cheltuim la nevoie, bani pe care să-i returnăm apoi într-un termen stabilit și cu dobânda aferentă“, a precizat Marcel Tănăsescu, administratorul SC RAT Craiova SRL. Acesta a mai menționat că autobuzele second-hand achiziționate vor intra pe traseu de la 1 mai și că suma plătită pentru toate cinci este cu mult mai mică decât costul unui autobuz nou. Cele cinci mijloace de transport în comun second-hand sunt din 2008 și au toate dotările necesare, inclusiv rampă pentru persoanele cu dizabilități.
În prezent, pe traseele din Craiova circulă 29 de autobuze care au fost achiziționate ca noi, în baza acordului-cadru pe patru ani încheiat în 2014 cu asocierea SC Solaris Bus&Coach SA – SC IAC Management SRL, care avea o valoare estimată de 55.800.000 de lei și prevedea achiziționarea a 50 de autobuze. Ultimele cinci autobuze noi au fost cumpărate de municipalitate în decembrie 2017 și puse în circulație din luna ianuarie 2018, pentru acestea plătindu-se suma de 5.205.060 de lei (1.041.012 lei/autobuz).
RAT își deschide linie de credit de 3.000.000 de lei
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei