26.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecatorii intârzie apelul in cazul Carmen Paunescu

Judecatorii intârzie apelul in cazul Carmen Paunescu

Procurorii vâlceni nu pot sa depuna apelul impotriva hotarârii judecatoresti data in procesul dintre minora Silvia Burlan si Carmen Paunescu, sotia senatorului PSD de Hunedoara, Adrian Paunescu, desi au trecut aproape doua saptamâni de la comunicarea deciziei.


Potrivit purtatorului de cuvânt al Parchetului de pe lânga Judecatoria Râmnicu Vâlcea, procuror Calin Nistor, intârzierea se datoreaza faptului ca nu a fost depusa la dosar motivatia contestatiei. „Probabil ca nu a fost redactata nici motivatia hotarârii judecatoresti, pentru ca dosarul nu a venit la motivat nici la Parchet. Legea spune ca in 20 de zile de la pronuntarea deciziei judecatoresti trebuie depus apelul la judecatorie, care il inainteaza, ulterior, Tribunalului Vâlcea. In cauze mai complexe insa, acest lucru poate dura mai mult“, a declarat procurorul vâlcean. Vineri, 29 octombrie, judecatoarea Rosita Baciu a condamnat-o pe Carmen Paunescu la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru accidentul rutier provocat in urma cu un an, in care au decedat parintii si sora minorei Silivia Burlan. Magistrata a luat in considerare intelegerile incheiate intre tutori, minora si inculpata, intelegeri in urma carora sotia parlamentarului s-a angajat sa-i achite Silviei Burlan daune morale in valoare de un miliard de lei vechi.


Dupa o saptamâna (vineri, 4 noiembrie), procurorii de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Râmnicu Vâlcea au anuntat public ca vor contesta sentinta, deoarece aceasta poate deveni un precedent periculos pentru dosarele in care sunt judecati autori ai accidentelor rutiere grave. Procurorii vâlceni au specificat faptul ca vor colabora in sustinerea apelului cu procurorii craioveni, care au instrumentat initial dosarul accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII