Cel mai adânc lac de pe Pamânt este Lacul Baikal, din Siberia. Acesta are mai bine de 1,7 Km adâncime, iar apa de aici reprezinta aproximativ 20% din apa „dulce“ aflata in stare lichida de pe Pamânt.
Cea mai mare viteza atinsa de vânt pe Terra a fost de 513 Km/h. Acest lucru s-a intâmplat in Oklahoma, in timpul unei tornade, in mai 1999.
Cel mai adânc loc de pe Pamânt (aproape 11 Km) se gaseste in apropiere de Insulele Mariane, in Oceanul Pacific.
Desertul la nivel global ocupa aproape o treime din suprafata de uscat a planetei.
Aproape 97% din apa de pe Pamânt se gaseste in oceane. Totodata, mai bine de 70% din apa „dulce“ se gaseste in calotele glaciare din Antarctica si Groenlanda.
Locul cu cele mai multe precipitatii de pe Pamânt este Lloro, in Columbia. Precipitatiile au aici valoarea medie de 13.000 mm anual.
Cel mai secetos loc de pe Pamânt este Arica, in Chile. Precipitatiile ating aici 0,76 mm anual. In acest ritm, ar trebui un secol pentru a umple o ceasca de cafea.
Cel mai lung fluviu de pe Pamânt este Nilul, care atin-ge o lungime de 6.695 Km.
Cea mai joasa portiune de uscat de pe Pamânt este tarmul Marii Moarte, care se gaseste la 400 de metri sub nivelul de referinta.
Cele mai multe victime in urma unui cutremur s-au inregistrat in anul 1557 in China, numarul acestora depasind 800.000. In 1976, tot in China, s-au inregistrat peste 260.000 de victime in urma altui puternic cutremur.
Cel mai mare vulcan de pe Terra este Mauna Loa, din Hawaii, de 15,2 Km de la baza (care este sub nivelul marii) pâna la vârf.