4 C
Craiova
miercuri, 27 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLicitatie cu scântei pentru repararea calculatoarelor

Licitatie cu scântei pentru repararea calculatoarelor

Licitatia pentru intretinerea si repararea calculatoarelor la Compania Nationala a Huilei a fost contestata de doua dintre firmele participante.


Afacerile dubioase cu Compania Huilei par sa nu se sfârseasca, in ciuda schimbarilor din conducere, care au loc periodic. Dupa ce ani de-a rândul a fost o sursa de imbogatire pentru oamenii de afaceri care vindeau componente miniere prin asa-numitele firme-capusa, lucru ce a dus la devalizarea societatii de stat, o data cu schimbarea conducerii, Compania Nationala a Huilei (CNH) si-a schimbat viziunea, orientându-se spre domeniul tehnicii de calcul si informaticii, numai ca nici acum neregulile nu s-au sfârsit.


Trei ingineri si un economist


Dupa ce in urma cu un an CNH a decis sa investeasca intr-un echipament informatic de aproape 20 de miliarde de lei vechi, un calculator fiind achizitionat cu 50 de milioane de lei vechi, administratia a atribuit firmei Gimar Microtech SRL Petrosani serviciul de intretinere si reparatii calculatoare. Firma are trei angajati cu studii tehnice si un economist.


Practic, la licitatia organizata la inceputul lunii noiembrie de Compania Nationala a Huilei Petrosani, pentru serviciile de intretinere IT si a altor echipamente informatice, s-au prezentat patru firme, respectiv Prima Telecom SRL Deva, Digital Electronic SRL Petrosani, General Comtrust INC Petrila si Gimar Microtech SRL Petrosani. Potrivit caietului de sarcini, firmele trebuie sa asigure un service profesionist care consta atât in verificari lunare, cât si in revizii semestriale, respectiv interventii la cererea beneficiarului.


Licitatia a fost adjudecata de firma Gimar Microtech SRL, care a oferit pretul cel mai mic, respectiv de 12,3 RON / total operatii, fara TVA, in timp ce firma Digital a oferit un pret de 50 RON si General Comtrust aproape 80 RON.


Licitatie contestata


Doua dintre firmele care au participat la licitatie au contestat-o imediat, insa fara nici un rezultat. „Era in caietul de sarcini o cerinta potrivit careia firmele trebuia sa faca dovada unui contract similar si de aceeasi valoare si ca au personal calificat. Am primit raspuns nefavorabil la contestatia noastra“, a spus Ion Ivanusi, patronul firmei Digital Electronic, lider IT in Valea Jiului. Ivanusi mai spune ca la tariful oferit de firma câstigatoare nu se poate face un service profesionist, cu o logistica adecvata si cu specialisti. In ceea ce priveste contestatia firmei Prima Telecom, al carei tarif a fost mai mic cu 30 la suta fata de cel oferit de firma câstigatoare, insa a fost descalificata, Sorin Petrescu, seful Corpului de Control al CNH, sustine ca societatii i s-a imputat faptul ca nu avea certificat de calitate ISO pentru domeniul IT.


„Analizam numai documentele“


Faptul ca firma care a câstigat licitatia isi desfasoara activitatea intr-un apartament de bloc si cu trei angajati pare sa nu ii deranjeze pe sefii din Compania Huilei. Ba mai mult, acestia pretind ca au analizat actele depuse de reprezentantul societatii, acestea sunt in regula, iar CNH a iesit in câstig. „Noi analizam doar actele. Singurul lucru care ne intereseaza este pretul. S-a ales pretul cel mai mic“, a spus Sorin Petrescu. Aceeasi firma incerca si anul trecut sa intre in afaceri cu CNH, numai ca atunci a fost respinsa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS