9.2 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSportGimnastica româneasca, in cadere libera

Gimnastica româneasca, in cadere libera

Timpurile când România era vioara intâi la toate competitiile de gimnastica au apus din cauza scandalurilor care au zguduit loturile feminin si masculin ale tarii noastre


A 38-a editie a Campionatelor Mondiale de gimnastica s-a incheiat ieri, la Melbourne. La aceasta competitie, reprezentantii României au cucerit patru medalii, una de aur, prin Marian Dragulescu, la sarituri, una de argint, prin Ioan Suciu, la cal cu mânere, si doua de bronz, prin Alin Jivan, la sarituri, si Catalina Ponor, la bârna.


Renumele scolii românesti de gimnastica a iesit destul de sifonat din aceasta competitie, doar baietii salvându-ne de la un dezastru. Prestatia sportivilor nostri la Mondiale era previzibila de altfel, daca ne gândim la scandalurile care au zguduit inaintea acestei competitii atât lotul feminin, cât si cel masculin.


Selariu, pe locul 6 la individual compus


Razvan Selariu a ocupat joi locul 6 in concursul individual compus al Campionatelor Mondiale din Australia, cu un total de 54,436 de puncte. Selariu, singurul gimnast român calificat in finala la individual compus, a fost notat cu 8,325 la sol, 8,962 la cal cu mânere, 9,400 la inele, 9,562 la sarituri, 8,900 la paralele si 9,287 la bara fixa. Românul a ocupat in calificari pozitia a cincea. Campion mondial la individual compus a devenit japonezul Hiroyuki Tomita (56.698 de puncte), urmat de conationalul sau Hisashi Mizutori (55.349) si de bielorusul Denis Savenkov (55.112).


Suciu, medaliat cu argint


Prima medalie pentru delegatia României la Campionatele Mondiale de gimnastica de la Melbourne a fost obtinuta sâmbata, de Ioan Suciu, care a câstigat argintul in finala probei de cal cu mânere. Suciu a fost notat cu 9,700, obtinând astfel prima medalie mondiala din cariera, la numai doua zile dupa ce a implinit 28 de ani.


Pe primul loc in finala probei de cal cu mânere s-a clasat chinezul Qin Xiao (9,850), iar medalia de bronz i-a revenit japonezului Takehiro Kashima (9,687).


Tot sâmbata, Marian Dragulescu a ocupat locul sapte in finala la sol, fiind notat cu 9,212. Titlul mondial la sol a fost obtinut de brazilianul Diego Hypolito (9,675), care a câstigat prima medalie mondiala la gimnastica masculina pentru tara sa. Medaliile de argint si bronz au fost adjudecate de canadianul Brandon O’Neil (9,625), respectiv ungurul Robert Gal (9,587).


Dragulescu a luat aurul


In ultima zi a Campionatelor Mondiale de gimnastica a venit si aurul pentru delegatia României, cucerit de Marian Dragulescu la sarituri, cu o medie de 9,683, dupa ce la prima saritura, cea care ii poarta numele, a fost notat cu 9,750, iar la a doua, cu 9,637. Dragulescu si-a pastrat astfel titlul cucerit in 2001, la Gent.


Bucuria pentru aceasta medalie de aur câstigata de Dragulescu a fost cu atât mai mare cu cât pe cea de-a treia treapta a podiumului a urcat tot un român, Alin Jivan, medaliat cu bronz. Jivan, care a avut o medie de 9,575 (9,500 si 9,650), a fost intrecut doar cu 12 sutimi de polonezul Lezyek Blanick, notat cu 9,587 (9,500 si 9,775) si medaliat cu argint.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS