Clubul Sportiv Universitatea Craiova împlinește anul acesta 70 de ani de existență.
Miercuri, când s-a serbat trecerea a șapte decenii de la primul meci disputat de echipa de fotbal (pe atunci UNSR Craiova), la Filiași, Pavel Badea (foto), actualul director al clubului alb-albastru, a acordat un interviu GdS.
Gazeta de Sud: Ce înseamnă ziua de 5 septembrie pentru CS Universitatea Craiova?
Pavel Badea: În 5 septembrie 1948, echipa de fotbal a jucat primul meci oficial, la Filiași. Asociem înființarea clubului cu secția de fotbal, prima din cele cinci care au activat până la Revoluție. Universitatea din Craiova a fost înființată prin ordin de ministru în 1947, iar clubul în 1948. 70 de ani este o cifră rotundă și sperăm să prindem și aniversarea de 100 de ani. Atunci va fi cu adevărat important, când acest club reprezentativ al regiunii Oltenia va trece peste un secol.
GdS: Când v-ați intersectat prima dată cu acest club?
P.B.: Prima dată, la vârsta de opt ani, când am venit ca fotbalist aici. M-a legitimat regretatul profesor Iordănescu. De fapt, numai la acest club am fost, până la 25 de ani, când am plecat. Am fost copilul Craiovei.
GdS: Apoi, acum 12 ani, ați revenit ca și conducător al clubului unde ați debutat.
P.B.: Da. Se întâmpla în 2006, în urma unui concurs organizat de Facultatea de Sport. Am luat decizia animat de dorința de a reveni în cadrul clubului care m-a format ca sportiv și am făcut-o cu dragă inimă, neluând în calcul un câștig financiar.
GdS: Cum este să lucrați cu sportivi și antrenori de mare valoare?
P.B.: Măgulitor și cred că și pentru ei este la fel, să lucreze cu un fost sportiv de performanță, care îi înțelege și care încearcă să le pună la dispoziție, cu eforturi destul de mari, minimul necesar pentru marea performanță. Este o mare provocare să găsesc resurse financiare extrabugetare, să-i mulțumim pe sportivi. Când vorbim de sponsori, apelez în general la firmele care îmi sunt partenere în businessurile mele private.
GdS: V-ați dorit mereu să legitimați, în principal, sportivi craioveni și olteni. De ce?
P.B.: Ne identificăm a fi clubul craiovenilor, cel mai reprezentativ la nivel de comunitate. Încercăm să susținem cei mai valoroși sportivi născuți și crescuți în Oltenia. Asta nu înseamnă că, dacă avem posibilitatea să luăm un sportiv foarte bun din afara Olteniei nu luăm, dar una din dorințele mele în acești 12 ani a fost aceea de a susține cu prioritate copiii noștri. Cât timp voi fi director aici voi continua pe aceeași linie.
GdS: Cum vă simțiți când un sportiv valoros alege să plece la alt club?
P.B.: Îmi pare rău, dar când cererile financiare ale sportivilor au depășit posibilitățile clubului, iar ei au avut varianta să meargă la mai bine. Nu m-am opus niciodată. Noi facem parte din viața lor o perioadă, timp în care trebuie să îi ajutăm să-și realizeze obiectivele. Când ajung la nivel înalt și cred că la noi nu mai pot progresa, din cauza lipsurilor financiare sau a anumitor condiții de pregătire, și cer să plece, noi avem toată înțelegerea. De la noi nu a plecat nimeni cu scandal. Am ținut cel mai mult la acest aspect, să nu avem la club situații conflictuale, tensionate. Am vrut respect din partea antrenorilor și sportivilor către conducere și invers.
GdS: Vă amintiți momente când sportivii clubului v-au făcut să plângeți de bucurie, după un rezultat mare?
P.B.: Sunt multe reușite care mi-au provocat emoții și sentimente de mândrie și ar fi incorect să îi enumăr pe unii în detrimentul altora. Toți cei care în ultimii ani au făcut performanță în cadrul clubului mi-au adus bucurie.
GdS: Au fost și dezamăgiri?
P.B.: Foarte multe. Unii nu și-au dus la îndeplinire obiectivele propuse, din varii motive, sau nu au avut încredere în potențialul clubului în anuminte momente. Vorbim de sportivi care au ajuns la un nivel ridicat prin ajutorul clubului. Sunt mai multe motive care pot fi invocate ca și decepții.
GdS: Aveți speranțe că un sportiv de la CS Universitatea va merge la Jocurile Olimpice din 2020?
P.B.: Sper să ducem și noi sportivi. Pentru asta facem eforturi în a le pune la dispoziție totul celor cu șanse pentru îndeplinirea baremelor de calificare.
GdS: Veți organiza ceva pentru aniversarea celor 70 de ani de existență?
P.B.: Avem intenția ca la sfârșitul anului să oferim plachete și diplome de recunoaștere a activității tuturor celor care au făcut performanță în cadrul clubului nostru. Sper să și reușim. Până atunci, le transmit mulțumiri tuturor celor care au participat, într-un fel, la realizarea performanțelor.
O viață alături de CS Universitatea Craiova
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei