4.2 C
Craiova
luni, 25 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGenoiu: Nu ne permitem să reabilităm Colegiul „Carol I“ din bugetul local

Genoiu: Nu ne permitem să reabilităm Colegiul „Carol I“ din bugetul local

În ultima ședință a Consiliului Local Craiova, primarului Mihail Genoiu i s-a solicitat preluarea de la Compania Națională de Investiții (CNI) a clădirii monument istoric în care funcționează Colegiul Național „Carol I“ și Opera Română Craiova pentru ca lucrările de reabilitare să se facă cu bani de la bugetul local. Proiectul a stat ani buni în „ograda“ municipalității, care a demarat anul trecut și o licitație în acest sens, însă ea a fost în final anulată, iar reabilitarea și consolidarea Colegiul „Carol I“ au fost pasate în acest an la CNI. „Am încercat de atâția ani toate variantele cu Colegiul „Carol I”, cu fonduri europene, cu bani de la bugetul local, acum l-am dat la CNI. Poate nici nu e corect ca CNI să ne reabiliteze nouă emblema școlii craiovene. Eu cred că bugetul Craiovei poate să ducă la capăt acest obiectiv de investiții. Haideți să-l luăm înapoi și să-l reabilităm din 2019 cu bani de la buget“, a spus consilierul local din partea PNL, Marinel Florescu.
Edilul a fost însă de altă părere, considerând că bugetul orașului nu-și permite o astfel de investiție, care s-ar ridica la 20 de milioane de euro. „Colegiul „Carol I“ este prins împreună cu Opera Română Craiova într-un program de reabilitare a unor astfel de clădiri monument istoric. Acum, doar dacă nu vreți să renunțăm la acest proiect și să-l facem noi, dar știți că am încercat de două ori să facem licitație și nu s-a prezentat nimeni. Și aveam o valoare a proiectului de cinci milioane de euro, ori acum vorbim de un proiect nu doar de reabilitare, ci și de consolidare, care cuprinde și Opera Română și care costă circa 20 de milioane de euro. Este o sumă mare și nu ne permitem să reabilităm această clădire din bugetul local“, a afirmat Mihail Genoiu.
El a mai menționat că proiectul este pe drumul cel bun și că a fost adjudecată recent licitația pentru actualizarea studiului de fezabilitate. „CNI a preferat să actualizeze studiul de fezabilitate pe care noi îl aveam din anul 2014, pentru că prețurile ar fi trebuit mai întâi aduse la zi și abia după aceea demarată licitația. Procedura lor este următoarea: au 30 – 45 de zile la dispoziție pentru reactualizarea studiului și apoi scot la licitație, la pachet, proiectarea și execuția. Ei nu fac licitația separat, deci oricum drumul lor e mai scurt decât ar fi fost al nostru“, a explicat edilul Băniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS