3.4 C
Craiova
miercuri, 27 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFructele de toamnă, sursă de sănătate

Fructele de toamnă, sursă de sănătate

Legumele și fructele de sezon sunt cele mai bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, necesare pentru sănătatea organismului. Toamna, organismul are nevoie de mai multe vitamine pentru a se adapta la schimbările bruşte de temperatură. GdS face un top al celor mai sănătoase fructe de sezon.

România este una dintre ţările norocoase, soiurile de mere cultivate aici sunt pline de savoare. Cu un conţinut bogat de vitamine A, B1, B2 şi C, dar şi de magneziu, fosfor, fier şi potasiu, merele sunt extrem de hrănitoare. Antioxidanţii din aceste fructe ajută la reducerea nivelului de colesterol, reducând astfel şi riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. S-a dovedit ştiinţific că persoanele care consumă regulat mere ţin sub control nivelul glicemiei şi prezintă un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare. Merele sunt încadrate de către cercetători în categoria alimentelor ce ajută organismul să lupte împotriva maladiilor.

Gutuile ne feresc de răceală și gripă

Gutuile ne ajută să ne ferim de afecţiunile frecvente ale sezonului rece, gripa şi răceala. Medicii nutriționiști ne recomandă consumul zilnic de gutui în sezonul de toamnă. O gutuie pe zi ne ţine departe de inflamaţia gâtului, iar seminţele măcinate au un efect calmant în cazurile de tuse şi bronşită.

Afinele sunt o sursă delicioasă de carbohidraţi buni

Afinele sunt bogate în apă şi au circa 15% carbohidraţi, conţin vitamina C, vitamina K şi magneziu. Micile fructe ajută și la îmbunătăţirea memoriei vârstnicilor şi luptă împotriva stresului oxidativ. Afinele sunt recomandate și atunci când începe diversificarea alimentaţiei la bebeluşi.

Nucile scad riscul de diabet și cancer

Studiile arată că există o asociere între consumul de nuci și scăderea riscului de boli cardiovasculare. Consumul de nuci scade riscul apariției diabetului și cancerului.

Castanele sunt un bun tonic

Au proprietăți energizante datorită conținutului caloric crescut (200 de calorii/100 de grame).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS