Ingrediente pentru 3 porții:
500 g piept de pui dezosat, 300 g paste de orez, 1 ceapă mare, 1 țelină mare, 2 ardei, 100 ml vin alb, 2 linguri sos de soia, ½ linguriță praf de chilli picant, ½ linguriță praf de ghimbir, sare, după gust, piper, după gust, ulei, orez fiert, câteva fire pătrunjel.
Mod de preparare:
Pieptul de pui îl tăiaţi fâșii, îl condimentaţi cu sos de soia și piper și-l puneţi la frigider câteva ore. Ulterior, îl puneţi într-o tigaie adâncă cu ulei încins. Adăugaţi ceapa tăiată cubulețe și lăsaţi focul mic. După 10 minute, adăugaţi țelina și ardeii tăiate fâșii. Turnaţi vinul alb și condimntaţi cu sare, piper, chilli și ghimbir. Lăsaţi mâncarea la foc mic 20 de minute, sub capac. Fierbeţi pastele de orez conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le adăugaţi în tigaie. Mai lăsaţi mâncarea la foc mic 7 minute.
Menţiuni:
Puteți servi mâncarea din piept de pui picant cu garnitură de orez fiert presărat cu pătrunjel tăiat.