Universitatea Craiova este neînvinsă din etapa a 8-a, de la Mediaş, perioadă în care a contabilizat nu mai puţin de 14 puncte, sărind pe de locul 8 pe 3, cu posibilitatea chiar de a deveni lider. Până în runda a 8-a, gruparea din Bănie a oscilat şi nu o dată lumea s-a arătat indignată de evoluţia alb-albaştrilor, scoţându-i peri albi lui Devis Mangia, care irita suporterii cu desele îndemnuri la calm. Revirimentul s-a produs odată cu venirea lui Elvir Koljic (foto), bosniacul reuşind să-şi treacă numele pe lista marcatorilor încă de la primul joc în tricoul Ştiinţei, înscriind un gol şi oferind un assist în disputa cu Dinamo. De atunci, atacul Craiovei a jucat un rol extrem de important, cuplul Alex Mitriţă – Elvir Koljic fiind de mare succes, înţelegându-se din ce în ce mai bine cu fiecare joc. Cei doi au marcat la foc automat şi aşa se face că în prezent contabilizează 18 goluri împreună, cifră care îi determină pe mulţi dintre conducătorii celorlalte competitoare din Liga I să-şi smulgă părul din cap văzând reuşitele echipelor lor. Studiind puţin clasamentul, observăm că sunt nu mai puţin de zece echipe ai căror jucători, împreună, nu au marcat cât cei doi superfotbalişti ai Craiovei, în speţă Viitorul (17 goluri), Mediaş (15), Astra (16), Sepsi (16), Călăraşi (12), Dinamo (14), Chiajna (10), Hermannstadt (14), Iaşi (11), Voluntari (14). Doar fotbaliştii a trei echipe pot ridica privirea din pământ, cei ai formaţiilor FC Botoşani (18), FCSB (28) şi CFR Cluj (21), dar toate au ajuns la aceste cifre cu ajutorul mai multor marcatori.
„Koljic este un pivot, mă înțeleg foarte bine cu el. Când am fost cu Băluță în atac, am avut șapte goluri până la finalul campionatului, iar acum am zece goluri și abia a început returul. Sper să marchez în continuare, titlul de golgheter este un obiectiv pentru mine și sper să-l realizez“, a declarat Alex Mitriţă, aflat pe primul loc în clasamentul golgheterilor, la egalitate de goluri cu Harlem Gnohere (FCSB).
La rândul său, Elvir Koljic şi George Ţucudean au acelaşi număr de goluri, opt, şi ocupă locurile 3-4.
Cât despre echipă, Universitatea, cu 26 de goluri marcate în 14 meciuri, se situează pe locul doi, după FCSB, care are însă şi mai multe goluri primite, 14, spre deosebire de Craiova, care a scos mingea din plasă de 11 ori. Şi pentru că tot analizăm lucrurile, Ştiinţa are a doua apărare din Liga I, fiind depăşită doar de liderul CFR, Clujul încasând 10, astfel că suporterii olteni au toate motivele să viseze la titlu.
Bosniacul este incert
În meciul cu Poli Iaşi, câştigat cu brio de Universitatea Craiova, au apărut şi primele probleme pentru Elvir Koljic, asta pe lângă accidentarea horror de care a avut parte Vali Mihăilă. Uriaşul de 23 de ani a simţit o durere la coapsă după un şut de la distanţă, iar după câteva minute a cerut schimbarea, nedorind să rişte ceva grav, locul său fiind luat în echipă de Nuno Rocha (‘73). Presimţirile bosniacului s-au justificat, pentru că la începutul acestei săptămâni, când a fost supus unor controale amănunţite, s-a descoperit că a suferit o leziune fibrilară de gradul întâi, ceea ce-i pune sub semnul întrebării prezenţa în meciul cu Sepsi, care va avea loc vineri, 9 noiembrie, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“. Medicul Claudiu Stamatescu îi va urmări evoluţia în aceste zile şi vineri va oferi un răspuns cert în privinţa folosirii sale în runda a 15-a. În cazul în care Elvir Koljic va fi menajat cu Sepsi, bosniacul va reveni în mod cert alături de Mitriţă în atacul Craiovei în confruntarea următoare, cu FC Botoşani.
Din păcate, pe lista indisponibililor pentru meciul cu Sepsi mai sunt trecute două nume importante. Unul dintre acestea este cel al lui Vali Mihăilă, care nu s-a antrenat până ieri, o va face de astăzi, dar el va fi menajat cu siguranţă după lovitura încasată la Iaşi, de la „călăul“ Laurenţiu Rus. Al doilea jucător care va sări din schemă este Nicuşor Bancu, el fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.