Angajații din România sunt ultimii în Uniunea Europeană în ceea ce privește urmarea cursurilor și trainingurilor de formare profesională sau educație formală, în timp ce vecinii unguri sunt printre fruntașii Europei la instruirea continuă a adulților, potrivit celor mai recente date disponibile, publicate luni de Eurostat.
În anul 2016, doar 7% dintre românii cu vârste de 25-64 de au urmat programe de training sau cursuri de educație formală, în decursul ultimelor 12 luni. Media UE era de 45,1%, scrie startupcafe.ro.
Dacă românii erau pe ultimul loc între cele 28 de națiuni UE, vecinii unguri erau pe locul al patrulea, cu un procentaj de 55,7%. Bulgarii erau pe ante-penultimul loc, cu 24,6% dintre adulții de 25-64 de ani implicați în forme de educație sau training. Podiumul UE era ocupat de Olanda (64,1%), Suedia (63,8%) și Austria (59,9%).
Revenind la români, dacă la totalul formelor de educație și training în rândul adulților eram la 7% rată de frecventare, defalcat situația estea următoarea: 1,7% urmau forme de educație formală, iar 5,6% erau implicați în educație non-formlă.