23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA încercat să-şi scape soţul de un dosar mituind doi poliţişti

A încercat să-şi scape soţul de un dosar mituind doi poliţişti

Oamenii legii susţin că femeia de 34 de ani a încercat să-i mituiască pe poliţişti cu suma de 500 de lei

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, sâmbătă, arestarea la domiciliu a unei femei, de 43 de ani, din localitatea doljeană Coşoveni, acuzată că a încercat să mituiască doi poliţişti cu 500 de lei. În schimbul banilor, poliţiştii ar fi trebuit să nu întocmească un dosar penal pe numele soţului femeii, care a fost depistat conducând o maşină radiată.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în cursul zilei de vineri, „polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Pielești au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DN 6F și care era condus de un bărbat, de 31 de ani, din Coșoveni. Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele autoturismului, polițiștii au efectuat verificări, în urma cărora s-a stabilit faptul că mașina figurează radiată din circulație. Având în vedere cele constatate, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat, însă, pentru a nu se lua măsurile legale ce se impuneau, atât conducătorul auto, cât și soția acestuia, de 34 de ani, pasager în autoturism, au încercat să ofere în mod repetat sume de bani polițiștilor“.
Oamenii legii au informat conducerea IPJ Dolj şi ofiţerii Serviciului Anticorupție Dolj, iar aceştia din urmă au prins în flagrant femeia chiar în timp ce oferea poliţiştilor suma de 500 de lei.
Femeia a fost reţinută de procurorii doljeni, iar sâmbătă a fost dusă la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru dare de mită. Instanţa nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor şi au dispus arestarea inculpatei la domiciliu. „Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata Calafeteanu Zîna, pe o durată de 30 zile, începând cu 19.01.2019 şi până la 17.02.2019, inclusiv“, se arată în hotărârea instanţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS