8.4 C
Craiova
vineri, 24 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăMagazinAmenajare bucătărie

Amenajare bucătărie

La amenajarea bucătăriei, trebuie să ții cont de dimensiunea ei, de poziție, de forma, precum și de stilul de design pe care îți dorești să îl obții in final, potrivit kudika.

Bucătăria este una dintre cele mai folosite și mai importante încăperi din orice locuință. Iar pentru asta, este nevoie să amenajezi spatiul în mod corespunzător. La amenajarea bucătăriei, trebuie să ții cont de dimensiunea ei, de poziție, de forma, precum și de stilul de design pe care îți dorești să îl obții in final. Dacă tocmai ai decis să îți amenajezi sau renovezi bucătăria, este necesar să ții cont de principalele elemente și etape de amenajare!

Etapele amenajării bucătăriei

Iată care sunt principalele etape de care trebuie să ții cont pentru amenajarea eficientă a bucătăriei.

1. Autorizații necesare pentru amenajarea bucătăriei.

Deși în mod normal nu vei avea nevoie de autorizații speciale pentru a amenaja bucătăria, sunt și situații în este nevoie. De exemplu, dacă amenajarea bucătăriei presupune instalarea sau mutarea unor țevi de apă sau gaz, sau spargerea unor pereți. Dacă stai la bloc și îți dorești să îți transformi bucătăria într-una open space, vei avea nevoie de o autorizație pentru a sparge peretele.

2. Definește funcționalitățile pe care le dorești în bucătărie

Îți dorești să ai o sursă de gaz sau butelie? Ai nevoie de o sursă nouă de apă curentă sau să o prelungești pe cea veche? Îți dorești cuptor clasic, pe lemne sau ambele? Vrei să utilizezi o plită pe gaz sau una electrică? Vei instala o hotă? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care trebuie să răspunzi înainte să începi amenajarea bucătăriei.

3. Măsoară exact spațiul pentru amenajarea bucătăriei

Este esențial să se facă măsurătorile exacte înainte de a te apuca de amenajare. Doar așa vei ști cum trebuie proiectată mobila, câtă gresie și faianță vei avea nevoie și câtă vopsea lavabilă trebuie să cumperi.

4. Alegerea mobilierului și aparatelor electrocasniceMobilierul din bucătărie și aparatura electrocasnică o vei alege în funcție de spațiul disponibil, de forma bucătăriei și tipul bucătăriei, dar și de stilul pe care îți dorești să îl obții.

5. Lumina

În bucătărie, este esențial să beneficiezi de cât mai multă lumină naturală. De aceea, asigură-te că ai ferestre mari și utilizezi culori deschise pentru decorarea bucătăriei.

Piese de mobilier cu adevărat utile în bucătărie

Indiferent de stilul bucătăriei tale, mobila pe care o alegi trebuie să fie, în primul rând, funcțională. Este recomandat să ai cât mai multe spații inteligente de depozitare. Dacă îți dorești să obții un aspect aerisit și ordonat al bucătăriei, este recomandat să eviți mobila grea și masivă.

Printre principalele elemente de mobilier care îți sunt cu adevărat utile și de nelipsit din bucătărie se numără:

Masa. Vei alege masa în funcție de spațiul de care dispui. De exemplu, o masă rotundă poate arăta mai elegant, dar poate ocupa mai mult spațiu decât una dreptunghiulară.

Scaune. Poți găsi o gamă variată de scaune de bucătărie la prețuri accesibile, pentru a le asorta mesei alese.

Dulapuri și corpurile suspendate. Alege dulapuri și corpuri suspendate care să îți ofere suficient spațiu pentru organizare și depozitare.

Alături de piesele de mobilier, vei avea nevoie și de diverse electrocasnice. Printre cele mai importante se numără:

  • Plita sau aragazul;
  • Cuptorul;
  • Hota;
  • Frigiderul sau combina frigorifică;
  • Mașina de spălat vase.

Fie că îți amenajezi sau renovezi bucătăria, este esențial să urmezi un plan bine pus la punct. Astfel, vei reuși să obții aspectul dorit și să te bucuri de o bucătărie exact pe gustul tău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS