15.3 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a aprobat programele pentru sanatate

Guvernul a aprobat programele pentru sanatate

Guvernul a aprobat, in sedinta de saptamina trecuta, derularea programelor finantate din bugetul Ministerului Sanatatii si Familiei si din bugetul fondului de asigurari sociale de sanatate, in anul 2002.

Programele respective sint destinate promovarii si asigurarii starii de sanatate a intregii populatii a tarii, precum si pentru alte activitati specifice. Sumele alocate din bugetul fondului de asigurari sociale de sanatate vor fi destinate pentru asigurarea unor medicamente si materiale sanitare specifice unor boli cu consecinte grave asupra starii de sanatate a populatiei.

Aceste programe sint: Program comunitar de sanatate publica; Program de prevenire si control al bolilor netransmisibile; Program de sanatate a copilului si familiei; Program de reforma, politici de sanatate si administratie sanitara; Programul de implementare a strategiei nationale privind protectia speciala a persoanelor cu handicap. Sumele prevazute in bugetul Ministerului Sanatatii si Familiei pentru finantarea programelor, respectiv a subprogramelor de sanatate, se aloca, lunar, directiilor de sanatate publica judetene si institutiilor subordonate, dupa caz.

Sumele prevazute in bugetul fondului pentru asigurari sociale de sanatate pentru finantarea programelor, respectiv a subprogramelor, se utilizeaza pentru asigurarea, in spital si ambulatoriu, a unor medicamente si materiale sanitare specifice unor boli cu consecinte grave asupra starii de sanatate a populatiei.

Sumele restante in 2001vor fi redistribuite

Sumele din Fondul de asigurari Sociale de Sanatate (FASS) vor fi redistribuite, pentru suplimentarea fondului necesar decontarii cheltuielilor pentru servicii medicale si medicamente prevazute pentru anul curent. Este vorba despre banii ramasi neutilizati pina la data de 17 decembrie 2001 din derularea programelor de sanatate aprobate anul trecut finantate din bugetul Ministerului Sanatatii si din bugetul FASS, precum si sumele aferente montarii de aparatura de inalta performanta.

Prin redistribuire, se creeaza astfel posibilitatea ca fondul de cheltuieli pe anul 2002 sa fie majorat cu sumele respective, ceea ce va asigura folosirea mai eficienta, in interesul asiguratilor, a acestor bani, prin contractarea unei game sporite de servicii medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS