1.2 C
Craiova
sâmbătă, 14 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTrucuri pentru o piele sănătoasă

Trucuri pentru o piele sănătoasă

Pielea este cel mai mare organ al corpului. Sănătatea pielii poate fi afectată de numeroşi factori, printre care ereditatea, vârsta, clima, poluarea, dieta, nivelul de stres sau fluctuaţiile hormonale. Pielea se regenerează constant, la aproximativ fiecare 27 de zile. Acest lucru nu înseamnă neapărat că greșelile făcute cu sau fără voie în îngrijirea pielii se șterg după 27 de zile. Unele dintre ele grăbesc procesul de îmbătrânire, care oricum nu poate fi evitat, ci, în cel mai bun caz, întârziat.

Asociază corect alimentele. Consumând proteinele şi carbohidraţii la mese diferite, vei preveni procesul nedorit al fermentaţiei din colon şi vei mări absorbţia substanţelor nutritive în sânge.
În timp ce grăsimile nesănătoase au un rol nefast pentru organismul tău, acizii graşi esenţiali (grăsimile sănătoase) sunt vitali pentru sănătatea pielii. Poţi obţine aceste grăsimi consumând cereale integrale, seminţe, nuci, boabe de soia, uleiuri presate la rece (de in, dovleac, susan sau şofran) sau peşte gras, precum sardinele, macroul şi somonul.
Când te trezeşti, începe ziua cu o curăţare de dimineaţă. Asta înseamnă să bei un pahar cu apă caldă. Continuă cu o cană de ceai de urzică sau apă fierbinte cu o lămâie proaspătă stoarsă în ea.
Evită consumul de cafea şi alcool în exces, acestea ducând la eliminarea lichidelor, respectiv a hidratării organismului tău.

Hidratează pielea

Cele mai importante momente din zi în ceea ce privește pielea sunt atunci când te culci și când te trezești. În aceste momente, pielea ia contact direct cu microorganismele din mediu, care înfundă porii și umplu pielea cu impurități. Curățând și hidratând acest organ dimineața și seara, elimini agenții din interiorul porilor care, în timp, reduc calitatea pielii. În afară de a menține porii închiși și bine îngrijiți, curățarea frecventă este unul dintre cele mai bune trucuri pentru a avea o piele fină și sănătoasă, indiferent de vârstă.

Renunță la fumat

Fumatul îmbătrânește prematur pielea și contribuie la apariția ridurilor. Concret, fumul de țigară inspirat conduce treptat la îngustarea vaselor mici de sânge din straturile exterioare ale pielii, ceea ce reduce fluxul sanguin. Acest lucru scade cantitatea de oxigen primită de piele și, implicit, de substanțe nutritive importante pentru sănătatea pielii.
De asemenea, fumatul dăunează colagenului și elastinei – fibrele care dau rezistență și elasticitate pielii. În plus, expresiile faciale repetitive pe care le faci când fumezi – cum ar fi modul în care îți strângi buzele în momentul în care tragi din țigară – pot contribui la riduri.

Gestionează stresul

Stresul necontrolat poate face pielea mai sensibilă și poate declanșa apariția acneei și a altor probleme ale pielii. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Investigative Dermatology, stresul afectează modul în care funcționează straturile protectoare ale pielii, putând duce la roșeață, iritații și riduri. Pentru a încuraja sănătatea pielii, dar și a minții, ar fi bine să-ți iei măsurile necesare pentru a controla și chiar elimina stresul. Stabilește-ți limite rezonabile, reorganizează-ți lista de sarcini în funcție de prioritate și fă-ți timp pentru a face ceea ce îți place. Rezultatele ar putea fi mai drastice decât crezi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS