15.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSi-a distrus propria familie

Si-a distrus propria familie

Unii isi cauta cu disperare nenorocirile, fara sa le pese de consecintele actelor necugetate la care apeleaza uneori. Aproape fara exceptie, saracia aduce cu ea, pe linga goliciunea fiecarei zile, betiile si scandalurile din familiile si asa batute de soarta. Este usor sa zici, atunci cind ai ce minca si unde dormi, ca saracia trebuie purtata cu demnitate. Cu toate ca este din ce in ce mai costisitor, refugiul cel mai la indemina al saracilor este alcoolul, cu toate consecintele lui. El face din nevoiasii satelor sclavi care pot munci la cei mai avuti ca ei, zile in sir, pentru litra de fiecare zi. Saracul satului, care, de regula, este si betiv, pretinde ca bea de necazul care-l paste in fiecare zi sau de rarele bucurii intimplatoare. In final, familia se duce in lumea larga si-l lasa pe nefericit sa-si bea si mintile.

La Plenita, nimeni nu-si mai aduce aminte ce a putut sa i se intimple lui Florea Ion Ciontea, pentru ca omul sa devina dintr-un betiv obisnuit unul violent. Avea serviciu la primaria din comuna, era meserias bun si cautat, isi incropise o familie si facuse si patru copii cu femeia care 19 ani i-a fost concubina. In 1998, alcoolul a pus stapinire definitiv pe om si l-a transformat intr-o fiara.

Prin nu se mai stie ce metode a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie Poiana Mare, unde a ramas trei ani. In primavara anului trecut a fost externat, cu indicatii precise de interzicere a consumului de alcool. S-a reintors in sat, in casa parintilor sai, si in loc de nevasta si patru copii a mai gasit doar doi copii zgribuliti de frig si cocirjati de foame. Mama copiilor lui, Mihaela, dupa ce l-a vazut la Poiana Mare s-a gindit sa-si refaca viata si s-a mutat la un alt barbat, la citeva case de vechiul domiciliu. A luat copiii cei mici cu ea, iar pe Stefan si Olimpia i-a lasat in casa tatalui lor.

Acum, Florea face coada la primarie in speranta obtinerii alocatiei din venitul minim garantat cu care este hotarit sa-si creasca decent cei doi copii pe care Mihaela i-a lasat in grija sa. Are o singura nemultumire legata de faptul ca mama copiilor lui, cind s-a mutat la vecin, a luat si ce nu-i apartinea din locuinta in care a stat 19 ani. Un singur lucru impresioneaza la cel care a plutit multi ani de zile: nevinovatia pe care o afiseaza fata de situatia disperata in care a ajuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS