17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalLibertate pentru Carmen Paunescu

Libertate pentru Carmen Paunescu

Si de aceasta data, puterea banului a demonstrat ca ne zbatem intr-un sistem justitiar invins de mult. Dupa ce a ucis trei oameni nevinovati si a lasat un copil orfan, Carmen Paunescu va gusta din plin libertatea. Decizia, strigatoare la cer, apartine magistratilor vâlceni, care s-au pronuntat ieri, in cazul sotiei senatorului PSD, Adrian Paunescu. Ironia face ca nevasta politicianului sa scape de puscarie, dupa ce a dovedit ca isi permite sa ii cumpere Silviei Burlan haine de lux, telefoane mobile si sa-i plateasca facturile la intretinere. Aparatoarea lui Paunescu s-a aratat optimista de la inceput, mizând pe faptul ca in recursul „de poza“ al procurorilor nu s-a cerut detentia.


Magistratii Tribunalului Vâlcea au admis partial apelul formulat de procurori in cazul Paunescu. Magistratii vâlceni au hotarât luni ca sotia lui Adrian Paunescu, senator PSD de Hunedoara, sa nu faca puscarie, ci sa primeasca trei ani cu suspendare pentru ucidere din culpa si vatamare corporala. Carmen Paunescu va fi supravegheata si are un termen de incercare de sase ani, timp in care nu are voie sa comita vreo infractiune. Sotia demnitarului nu mai are voie sa sofeze si este obligata sa se prezinte periodic la politia de domiciliu, mai ales când intentioneaza sa paraseasca localitatea. Carmen Paunescu a fost cercetata penal dupa ce in vara anului 2004 a ucis o familie si a lasat un copil orfan, in urma unui accident rutier, produs la Pielesti. Dupa un lung sir de procese, sotia senatorului primise doi ani cu suspendare, lucru care i-a determinat pe procurorii vâlceni sa faca recurs. Unul de poza insa, având in vedere ca ei au cerut numai majorarea pedepsei, fara privare de libertate. „Propun cuantificarea marimii pedepsei pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, pedeapsa de doi ani cu suspendare fiind una prea blânda in comparatie cu accidentul rutier produs din vina exclusiva a inculpatei. Mentionez faptul ca impactul a avut loc pe un drum drept, cu vizibilitate maxima, conducatoarea auto având o viteza de peste 90 de kilometri la ora. Accidentul s-a soldat cu trei victime, motiv pentru care am cerut luarea in considerarea a unui concurs de infractiuni, insa fara schimbarea incadrarii juridice si a procedurii“, a mentionat procurorul Rodica Dinu.


Carmen Paunescu, salvata de bani


Pledoaria avocatei care a aparat-o pe Carmen Paunescu a depasit orice limite, argumentele aduse facând referire strict la puterea de cumparare. De aceea, Carmen Paunescu, prezenta la Râmnicu Vâlcea alaturi de fiica sa, Ana Maria, nu a dat semne de agitatie in timpul procesului. Alice Draghici, avocata familiei Paunescu, a mentionat ca sotia senatorului o va intretine pâna la 25 de ani pe Silvia Burlan, fata ramasa orfana in urma tragicului accident. „Am solicitat ca clienta mea sa ramâna in libertate, mai ales ca ea nu se va mai urca la volan in urma traumei psihice pe care a suferit-o. Carmen Paunescu doreste sa ofere minorei o viata linistita, sa se implice in educarea acesteia si la completarea studiilor universitare. De asemenea, Silviei i se va asigura un mod linistit de viata, care sa nu o priveze de placerile vârstei. Drept dovada avem documente care arata ca familia Paunescu i-a luat fetei haine de firma, telefoane mobile, calculator si a platit toate facturile de intretinere“, a precizat in instanta aparatoarea lui Carmen Paunescu. In fata judecatorului, sotia senatorului nu a avut prea multe de spus: „Rog instanta sa respinga apelul procurorilor“. Pâna la pronuntarea deciziei judecatoriei, Alice Draghici s-a aratat optimista, profitând de modul de formulare al procurorilor. „Pronuntarea va fi sigur in favoarea clientei mele, pentru ca nu s-a cerut decât majorarea pedepsei. Ne-a linistit ca procurorii nu au cerut detentia“, a explicat avocata familiei Paunescu. La iesirea din tribunal, Carmen Paunescu nu a dorit sa faca nici o declaratie. Ea mai poate face recurs fata de solutia data in termen de maximum zece zile de la pronuntare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII