Filarmonica ar fi plătit 22.000 de euro pe un contrafagot pe care îl folosesc „o dată pe an“, dar pentru aparatură medicală „nu sunt bani“. Liberalii vor ca şedinţele de CL să fie prezidate, prin rotaţie, de fiecare consilier, în ordine alfabetică. Actualul sistem favorizează PSD-ALDE. „Să arate că au învăţat ceva din votul de pe 26 mai“, spune Flavius Sirop.
Liberalii au susţinut ieri obişnuita conferinţă de presă pentru a-şi spune opinia în legătură cu proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei din această lună a Consiliului Local (CL) Craiova. Consilierul Flavius Sirop s-a arătat deranjat că cei de la PSD-ALDE au impus modalitatea de alegere a preşedintelui de şedinţă, care îi avantajează. Astfel, preşedintele de şedinţă este ales prin votul majorităţii pe o perioadă de trei luni. Cum PSD şi ALDE deţin împreună 21 din cele 27 de mandate, iar PNL doar 6, rezultă că şedinţele nu vor fi prezidate de niciun liberal în acest mandat. „Ei au interesul ca preşedintele să fie din partea lor, pentru a controla şedinţa: să ne taie microfonul, să nu ne dea cuvântul şi altele. Noi nu vom vota proiectul de pe ordinea de zi. Cerem revenirea la vechea cutumă, în care şedinţele erau conduse, prin rotaţie, de fiecare consilier, în ordine alfabetică. Până acum, ei au condus discreţionar acest oraş, cu pumnul în gura opoziţiei. Le cer să înveţe din lecţia dată de craioveni în 26 mai. Alternanţa înseamnă democraţie“, a spus Sirop. Acesta a mai precizat că, în momentul actual, majoritatea din CL nu mai are legitimitate în Craiova, (PSD a fost învins de Alianţa 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare – n.r.), iar la anul „va fi măturată“ din consiliul local şi de la primărie. Liberalii au anunţat că nu votează nici alocarea a 550.000 de lei pentru Zilele Craiovei, considerând că este o cheltuială inutilă şi că evenimentul putea fi organizat cu ajutorul sponsorilor.
La rândul său, consilierul Adriana Ungureanu (Vivien) a criticat cheltuielile neeficiente din sănătate şi cultură. „Spitalul «Filantropia» este mai mult un hotel. Nu are niciun ecograf performant, are doar o salvare. Începând cu luna mai, fără justificare, nu se mai face CT şi RMN, nu au reactivi. În schimb, s-au cumpărat frigidere şi de 250.000 de lei, televizoare care stau într-o magazie“, a afirmat aceasta. Următorul exemplu a fost Filarmonica „Oltenia“. După „toate neregulile“ şi ieşirile „huliganice“, directorului Gabriel Zamfir i s-a prelungit mandatul cu „satisfăcător“, acuză aceasta.
„Omul are pe mână un buget de 2,5 milioane de euro. S-au cheltuit bani mulţi pe spectacole grandioase la Sala Polivalentă. S-au vândut 400 de bilete într-o sală de 4.000 de locuri şi s-au dat, în schimb, 2.000 de invitaţii. Au cheltuit 48.000 de euro pe instrumente, dintre care 22.000 de euro pe un contrafagot pe care îl folosesc o dată pe an, dar pentru endoscoape la spital nu sunt bani!“, a mai spus Adriana Ungureanu.