2.9 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniversitatea din Craiova a prezentat oferta pentru admitere

Universitatea din Craiova a prezentat oferta pentru admitere

Universitatea din Craiova a prezentat oferta pentru admitere, atât la programele de licenţă, dar şi la master. Cele 12 facultăţi au organizat standuri de prezentare în faţa Aulei „Regele Mihai I“, pentru a veni cu informaţii în întâmpinarea absolvenţilor de liceu. Pentru cei interesaţi, studenţii, dar şi profesorii vor prezenta oferta şi în cursul zilei de astăzi. 

Cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova îşi prezintă oferta educaţională pentru anul universitar 2019 – 2020, la Zilele Porţilor Deschise. Fiecare facultate este reprezentată în faţa Aulei „Regele Mihai I“ din clădirea centrală a Universităţii din Craiova prin standuri la care atât studenţi, cât şi cadre didactice îi aşteaptă cu multe informaţii pe viitorii candidaţi. Admiterea de anul acesta se va face în general pe baza mediei de la bacalaureat, inclusiv la Facultatea de Drept. În prezentarea ofertei, studenţii pun accent pe numărul de locuri la fiecare specializare, dar şi pe ce vor învăţa cursanţii pe perioada studiilor. 

„Avem 100 de locuri la buget, la Agricultură. La taxă, la învăţământ frecvenţă redusă avem 75 de locuri, la Montanologie sunt 60 de locuri la buget şi avem şi locuri la taxă. De asemenea, câte 50 de locuri la buget plus taxă avem şi la specializările Măsurători şi cadastru, Silvicultură, Controlul şi expertiza produselor alimentare. Îi îndemn pe elevi să aleagă agricultura pentru că este un domeniu de viitor“, a spus Mihai Valentin Cazacu, student la Agricultură.

Cei de la Horticultură se bazează în prezentare pe obţinerea produselor bio, dar şi pe amenajarea de grădini şi parcuri.

„La noi, studenţii învaţă să cultive produse bio ca să mâncăm sănătos, dar şi să facă grădini cât mai frumoase pentru cei care îşi doresc. Avem specializări care îi pregătesc şi pentru a avea un business personal, dar şi pentru a-i face şi pe ceilalţi oameni să se simtă fericiţi atât prin produse bio, cât şi prin produse care să încânte privirea“, a spus Violeta Oacă, inginer la Facultatea de Horticultură.

Inginerii, angajaţi din perioada studiilor 

Reprezentanţii Facultăţii de Inginerie Electrică se bazează în prezentare pe numărul mare de cereri din partea firmelor.

„Anul acesta, pentru admitere avem 235 de locuri. Facultatea este formată din două departamente. Departamentul de Inginerie Electrică şi Aerospaţială, unde sunt 135 de locuri şi departamentul de Electromecanică, Mediu şi Informatică Aplicată cu 100 de locuri. Absolvenţii de liceu trebuie să aleagă această facultate pentru că meseria de inginer îşi găseşte loc în orice domeniu. În ziua de azi este nevoie de ingineri. Sunt multe firme care solicită absolvenţi de-ai noştri pentru angajare şi, din păcate, nu mai avem ce să le oferim pentru că aproape toţi studenţii care sunt la master deja lucrează. Au încept să vină firmele şi să-i „curteze” pe studenţi încă din anul II. Le oferă intership-uri în urma cărora intră în vizorul lor şi li se oferă burse. Este un domeniu de viitor“, a spus Mihăiţă Lincă, şef lucrări Facultatea de Inginerie Electrică. 

Admitere cu examen la Calculatoare 

Cele mai solicitate specializări sunt cele din domeniul IT. Şi anul acesta, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică va organiza concurs de admitere. 
„Este un domeniu complex. Mulţi elevi vin la admitere. Media de admitere la domeniul Calculatoare este compusă din două note. Va fi un examen scris cu probă la matematică şi media de la examenul de bacalaureat. La celelalte domenii şi specializări, cum ar fi Mecatronică şi Robotică, Automatică şi Informatică Aplicată, Ingineria sistemelor multimedia, Electronică aplicată se intră pe baza mediei de bacalaureat. Avem aproape același număr de locuri ca şi anul trecut“, a spus Marian Stoian Angel, student la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

Şi la Facultatea de Ştiinţe există specializarea informatică, la care anul acesta sunt alocate cele mai multe locuri. Admiterea se va face însă numai pe baza mediei de admitere. 


„Anul acesta, facultatea noastră, prin departamentele reprezentative, şi anume Informatică, Geografie, Matematică, Chimie şi Fizică, pregăteşte numeroase locuri şi specializări cu posibilităţi de practică în instituţii de stat, dar şi la firme private. Criteriul de admitere este media de la examenul admitere. Locurile diferă în funcţie de departamente. Cele mai multe locuri sunt la Informatică datorită cererii de pe piaţa muncii“, a precizat lect. dr. Amalia Niţă din cadrul Facultății de Științe. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS