18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi amănunte în cazul Sorinei, fetiţa adoptată

Noi amănunte în cazul Sorinei, fetiţa adoptată

Magistraţii Judecătoriei Drobeta Turnu Severin au decis amânarea şedinţei pentru ordonanţa preşedinţială a Sorinei, deoarece familia adoptivă a cerut despăgubiri materiale.

„Şedinţa pentru ordonanța președințială în cazul Sorinei a fost amânată pentru că familia Săcărin a depus cu cinci minute înainte de începerea ședinței o cerere reconvențională prin care cer să fie despăgubiți pentru perioada cât stau în țară, pentru că nu își pot lua salariile. Cer să li se restituie toate cheltuielile pe care le au acum. Este vorba de zeci de mii de euro. Instanța a cerut însă că această cerere să fie timbrată și însoțită de înscrisuri doveditoare. Din acest motiv ședința s-a amanat pe 3 iulie. Este o decizie care o afectează direct pe Sorina. Îi prelungește practic starea de incertitudine. Ea nu știe unde va rămâne și nici nu se știe dacă e bine, dacă are parte de consiliere psihologică „, a spus Victor Dumitrică, avocatul fostei asistente materiale din Baia de Aramă Mehedinți.

Fosta asistentă maternală care a avut grijă de fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă luată cu forța de acasă după ce a fost adoptată de un cuplu de români din SUA a fost audiată miercuri seară la Secția de anchetare a magistraților, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Secția specială are în lucru un dosar penal privind modul în care a acționat procuroarea care a intervenit pentru a o lua pe Sorina din casa asistenților maternali.

Conform surselor citate, Mariana Şărămăt, asistenta maternală, care a avut-o în îngrijire pe Sorina, a fost audiată miercuri seară la Secția de anchetare a magistraților, unde a depus mai multe documente.

Femeia a fost audiată de procurori timp de aproximativ 7 ore, plecând de la sediul Parchetului după miezul nopţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS