6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTranspirația excesivă la copii: cauze și tratament

Transpirația excesivă la copii: cauze și tratament

Hiperhidroza este termenul medical folosit pentru a defini transpirația excesivă la copii. Potrivit specialiştilor de la clicksanatate.ro, sunt două tipuri de hiperhidroză. Primul se manifestă la nivelul întregului corp. Cel de-al doilea tip afectează anumite părți ale corpului, cum sunt tălpile, subsiorile, palmele, față. De obicei, pentru a o diagnostica, medicul supune pacientul la testul cu iod-amidon sau la testul cu hârtie specială.

Ce favorizează transpirația excesivă la copii

Prin transpirație, corpul își reglează temperatura. Vaporii de transpirație creează un efect de răcorire a corpului. Când organismul produce mai multă transpirație decât este necesar, vorbim despre hiperhidroza.
În cele mai multe cazuri, neplăcerea afectează mai mult copiii, adolescenții și tinerii. Din păcate, există și factori care favorizează hiperhidroza. Printre aceștia se numără anxietatea, alimentele picante, băuturile acidulate, exercițiile fizice solicitante, aerul cald, febra.

De ce apare

Adesea, hiperhidroza este cauzată de activitatea în exces a glandelor sudoripare, ce poate fi determinată de afecțiuni medicale. Vorbim de infecții, boli cronice și tulburări care distrug echilibrul natural hormonal. De asemenea, hiperhidroza poate fi provocată de o disfuncționalitate a sistemului nervos simpatic. Acesta controlează cele mai multe activități din organism, inclusiv procesul de transpirație. Este bine de știut că hiperhidroza ar putea avea legătură și cu moștenirea genetică.

Tratament

Prin transpirație se pierde o cantitate mare de apă, care trebuie înlocuită pentru a evita deshidratarea. Dacă vorbim despre infecții în corp, acestea trebuie tratate și, poate, problema hiperhidrozei va dispărea de la sine. În cazul în care este vorba despre carențe, cum este cea de calciu, se recomandă administrarea de calciu împreună cu vitamina D, pentru fixare.
În schema de tratament pentru exces de transpirație pot fi deodorante antiperspirante, dar și variante de tratament medicamentos, cum sunt anticolinergicele. Nu trebuie exclusă intervenția chirurgicală, care presupune liposucţia glandelor sudoripare și simpatectomie, însă această măsură este extremă și rar utilizată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS