Ingrediente:
3 vinete, 2 ouă, sare, piper, 3 linguri de făină, boia dulce, 1 lingură ulei.
Mod de preparare:
Tăiaţi vinetele rondele de un centimetru, daţi-le cu sare şi lăsaţi-le pe un şervet absorbant cam 20 de minute. Se şterg bine şi se prepară paneul. Se sparg ouăle într-un castron, se pune sare, piper, boia şi făina. Se amestecă bine să nu aibă cocoloaşe.
Se încinge uleiul în tigaie şi se ia fiecare felie de vânătă şi se trece prin amestecul cu ou. Se aşază în tigaie feliile de vinete şi se coc bine pe ambele părţi. Se pot găti într-o tigaie neaderentă, fără ulei deloc.
Se poate prepara rapid un sos de usturoi din iaurt grecesc ori smântână peste care puneţi 2-3 căţei de usturoi daţi pe răzătoarea mică şi puţin usturoi verde tocat mărunt deasupra.