-0.5 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj8,83 - ultima medie de admitere la Medicină, în Craiova

8,83 – ultima medie de admitere la Medicină, în Craiova

Ultima medie de admitere la Medicină, în Craiova, a fost 8,83, după cum arată primele rezultate afişate de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. Vineri susţin examen candidaţii care au optat pentru specializările Tehnică Dentară, Asistenţă Medicală Generală şi la Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare.

Sute de absolvenţi de liceu au susţinut miercuri examen de admitere la facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie din cadrul UMF Craiova. Examenul a fost test-grilă. Candidaţii au avut grile cu 100 de întrebări din biologie şi, la alegere, din chimie sau fizică.

Conform datelor de la înscrieri, la Medicină au fost 610 înscrişi, care au avut la dispoziţie 245 de locuri la buget. La Medicină Dentară au fost 133 de candidaţi pe 35 de locuri la buget, iar la Farmacie au fost 85 de candidaţi, pe 30 de locuri la buget.

Primele rezultate arată că nu a fost nici o notă de 10. La Medicină, cea mai mare notă la admitere a fost 9,92. Ultima medie de admitere la Medicină a fost 8,83. La Medicină Dentară, primul candidat admis a avut nota 9,87, iar ultima notă la admitere a fost 8,52. La Farmacie, cel mai mare punctaj a fost 9,74, iar ultimul admis a avut 7,42. Candidaţii care nu au fost admişi la locurile de la buget pot opta pentru cele de la taxă. La Medicină şi la Farmacie sunt câte 75 de locuri la taxă, iar la Medicină Dentară sunt 55 de locuri cu taxă. Taxa anuală este de 8.000 de lei.

Subiecte la prima vedere la proba scrisă

La ieşirea din săli, candidaţii s-au plâns că au avut subiecte la prima vedere care nu s-au găsit în broşura editată de universitate pentru pregătirea examenului de admitere. La Medicină, în unele cazuri, biologia a impus dificultăţi. „Am susţinut examen la Medicină. Am optat pentru subiecte din biologie şi fizică. Pot spune că la fizică a fost uşor, am rezolvat repede subiectele, în maximum 20 de minute, şi sunt sigură că nu am greşit nimic. În schimb, la biologie au fost întrebări mai dificile. M-am simţit depăşită de câteva cerinţe“, a spus una dintre candidate.


Pentru candidaţii la Farmacie, cele mai dificile grile au fost cele de la chimie. „Am susţinut admitere la farmacie şi la chimie, am avut probleme cu substanţe de care nu am auzit. Nici nu ştiam cum să le scriu. A fost mai dificil decât mă aşteptam. Multe întrebări la prima vedere, chiar diferite de cele care erau în culegerea de grile. Sper să am şanse să fiu admis“, a spus un alt candidat.


Au fost şi concurenţi care au susţinut examen de admitere şi în sesiunile anterioare şi care au spus că şi de această dată au avut întrebări la care nu au răspuns. „Am susţinut admitere şi anul trecut. Şi de această dată am avut cerinţe dificile. Am avut întrebări despre vitamine. Nici nu am crezut că voi avea cerinţe din acest capitol“, a spus un alt candidat.

Vineri este ultimul examen de admitere

Peste 200 de candidaţi susţin vineri examen de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. Aceştia au optat pentru Tehnică Dentară, Asistenţă Medicală Generală şi la Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare.

Proba constă în 50 de întrebări-grilă pentru care candidaţii au două ore la dispoziţie ca să le rezolve. Examenul începe la ora 10.00. În ceea ce priveşte concurenţa pe locurile de la buget de la specializarea Asistenţă Medicală Generală, sunt 35 de locuri, pentru care s-au înscris 162 de candidaţi, adică mai mult de patru pe loc. Cei care nu vor fi admişi pe locurile de la buget pot opta pentru taxă, unde sunt 75 de locuri disponibile.


De asemenea, la Tehnică Dentară sunt zece locuri la buget şi 48 de candidaţi înscrişi. La acest domeniu sunt 35 de locuri la taxă.
Şi la Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare sunt disponibile 20 de locuri la buget şi zece locuri la taxă, şi sunt 50 de candidaţi înscrişi.
La specializările Tehnică Dentară, Asistenţă Medicală şi Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare, cei care vor fi admişi la taxă vor plăti 5.000 de lei pe an.


Admiterea se face în ordinea descrescătoare a notelor finale de admitere obţinute de candidaţi, în limita numărului de locuri pentru care se organizează concurs, stabilit pentru fiecare program de studiu. În caz de punctaje finale de admitere egale, se vor folosi drept criterii de departajare în ordine: media generală a examenului de bacalaureat, media anilor de studii.
Rezultatele admiterii sunt disponibile la aviziere, dar şi pe site-ul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS