-0.5 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAplicaţie de mobil cu rol de ghid turistic al Doljului

Aplicaţie de mobil cu rol de ghid turistic al Doljului

Consiliul Județean (CJ) Dolj a lansat, joi, un ghid turistic digital al judeţului. „Discover Dolj App“ este aplicaţia oficială a CJ, care va fi disponibilă gratuit pentru Iphone şi Android.

Ea poate fi descărcată de pe www.discoverdolj.ro şi cuprinde peste 650 de pagini ale obiectivelor turistice din tot Doljul şi nu numai. Platforma cuprinde şi operatorii turistici, spaţiile de cazare, de alimentaţie publică şi de agrement din judeţ. Tot aici poate fi urmărit un calendar al evenimentelor Dolj.

Platforma te poartă, practic, prin tot judeţul, oferind informaţii şi despre atracţiile naturale, ariile protejate din teritoriu, muzee, castele, conace, cule, obiective arhitecturale, monumente, statui, biserici, mănăstiri, parcuri şi grădini.

Tradiţiile doljene, meşteşugurile, bucătăria tradiţională şi producătorii locali sunt şi ele prezentate în această aplicaţie. Fiecare dintre ele au chiar pagina lor proprie. Informaţiile sunt disponibile şi în limba engleză.

Prioteasa, despre acest ghid turistic: O să facem județul mai cunoscut și mai accesibil

Aplicaţia a fost creată cu ajutorul salariaţilor Consiliului Judeţean – Direcția de Imagine şi cu sprijinul unei firme din Sibiu – Eventya. Potrivit oficialilor CJ Dolj, firma va primi 2.400 de lei pe lună pentru administrarea aplicaţiei, pentru mentenanţă, update-uri şi dezvoltarea de noi facilităţi.

„Discover Dolj“ este o platformă integrată care include o aplicație pentru telefoanele mobile și un site, ambele cu un conținut complex, acoperind toate domeniile majore de interes, atât pentru vizitatori, cât și pentru locuitorii județului. „Lansarea platformei digitale «Discover Dolj» reprezintă un moment cu totul special, pentru că prin intermediul acesteia reușim să facem județul nostru mai cunoscut și mai accesibil pentru toți cei care vor să afle mai multe despre zona noastră. În realizarea acestui demers, am pornit de la o realitate incontestabilă, aceea că, în ultimii ani, datorită unui program amplu de investiții, atât municipiul Craiova, cât și județul Dolj au cunoscut vizibile transformări pozitive. În ultima perioadă, ne-am concentrat asupra unor aspecte legate în mod special de cei care ajung în Dolj (…)

Astfel s-a născut inițiativa de a crea o platformă electronică de informare și promovare, care poate fi mereu la dispoziția vizitatorilor. Ghidul turistic digital oferă vizitatorilor noștri o imagine completă a județului, cu tot ceea ce îl face mai atractiv, mai ofertant“, a spus preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

„Aplicația se adresează atât turiștilor, cât și doljenilor“

Vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a evidențiat faptul că o mai bună promovare a județului, prin intermediul acestui ghid turistic digital, are potențialul de a genera beneficii semnificative pentru economia locală.

„Dispunem de o ofertă bogată și variată, avem în Craiova Centrul Istoric, Complexul Water Park, Parcul «Nicolae Romanescu», Muzeul de Artă și Muzeul Olteniei, cărora li se vor adăuga în curând Muzeul Cărții și Exilului Românesc, în Casa Dianu, dar și Centrul Internațional «Constantin Brâncuși». Obiceiurile și tradițiile locale, precum și specificul gastronomic completează tabloul lucrurilor pe care le putem arăta oaspeților noștri. Consider că putem să-i convingem pe vizitatori – fie că ajung aici din rațiuni de afaceri, fie că sunt interesați de sfera culturală – că merită să revină în Dolj“, a afirmat Cosmin Vasile.

La rândul său, directorul Direcției de Imagine din cadrul Consiliului Județean, Larisa Răducan, a precizat că această platformă informatică își propune să reunească, într-un mod simplu și prietenos, sugestii pentru petrecerea timpului liber, recomandări de restaurante, baruri, dar și de evenimente care sunt organizate de instituții publice.

„Aplicația se adresează atât turiștilor, cât și doljenilor, fiind disponibilă în variantă bilingvă, română și engleză. Originalitatea ei constă în faptul că fiecare actor social care se regăsește în această aplicație poate să-și gestioneze singur noutățile și informațiile care au legătură cu activitatea sa“, a precizat Larisa Răducan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS