25.1 C
Craiova
marți, 8 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRata șomajului, cea mai mică din ultimii ani

Rata șomajului, cea mai mică din ultimii ani

În județul Gorj se înregistrează, în prezent, cea mai mică rată a șomajului din ultimii 25 de ani. Este vorba de un procent de 3,52%, similar cu luna trecută. Numărul de șomeri este de 4.777.

„În prezent, la nivelul județului Gorj sunt 4.777 de șomeri, dintre care 2.459 sunt femei. Numărul șomerilor indemnizați este 1.432, iar rata șomajului este de 3,52%. Este o rată a șomajului cu aceeași valoare înregistrată la sfârșitul lunii anterioare.

Avem cea mai mică rată a șomajului din ultimii 25 de ani. Ne-am mișcat bine, am înființat locuri de muncă la Târgu Jiu și la Rovinari. Sunt firme care și-au relocat fabricile în Gorj. Vor mai veni și alții, să sperăm.

În prezent, sunt 794 de locuri de muncă vacante, dintre care 44 sunt pentru cei cu studii superioare. Nu sunt anunțate disponibilizări anul acesta. De la începutul anului avem organizate 17 cursuri de formare profesională.

Au fost cuprinși 451 de șomeri, dintre care 113 sunt neindemnizați. Toți beneficiază gratuit de cursuri. 330 de șomeri au fost încadrați după absolvirea cursurilor. Planul de ocupare este atins în procent de 83%.

Sunt la cursuri și persoane cu dizabilități, de etnie romă, eliberați din detenție și persoane cu domiciliul în mediul rural“, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj.

12 prime de inserție

603 absolvenți au fost înregistrați anul acesta la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

Aceștia beneficiază de indemnizație de șomaj. „Vor beneficia și de prime de inserție, dacă în 60 de zile se înregistrează la AJOFM și se angajează.

12 persoane au beneficiat de prima de 1.500 de lei. Este un program foarte bun, care a atras tinerii absolvenți și care au venit să își depună dosarele la sediul din Târgu Jiu.

Este un lucru benefic pentru ei pentru că li se acordă prima de 1.500 de lei și unii chiar au reușit să se angajeze și să intre în posesia banilor respectivi.

Sunt programe menite să stimuleze angajarea“, a spus Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS