Meciul de ping-pong cu cererea de perchezitie a sefului Camerei, Adrian Nastase, continua. Spre deosebire de Monica Macovei, care pare stresata, seful Camerei este relaxat si raspunde cu obisnuitele ironii.
Miercuri, in Biroul Permanent, a adus vorba de cerere un pesedist, chestorul Marin Diaconescu, care a intrebat daca documentul a revenit cu semnatura procurorului general Ilie Botos. „Nu, nu a aparut deocamdata o noua solicitare. Nu stiu… In mod normal as fi asteptat ca ea sa apara ieri si evident ca as fi pus-o astazi pe ordinea de zi“, a raspuns Nastase. Moment in care, potrivit stenogramei Biroului, a intervenit liberalul Cornel Stirbet. „Gresiti in aceasta chestiune, pentru ca aduceti in discutia Biroului Permanent o problema a dumneavoastra, personala. Aceasta nu este nici problema Camerei, nici problema Biroului“, a spus Stirbet. Nastase insa a evitat sa raspunda, spunând doar „va multumesc“ (pentru interventie – n.r.).
Liberalul a insistat insa si a spus: „Nu cred ca dumneavoastra ar fi trebuit sa aduceti aceasta chestiune in discutia Biroului“. „Cred ca nu ati retinut. Nu am adus in discutie, ci am facut o informare. Am facut o pauza intre cele doua puncte de pe ordinea de zi. Unii pot sa mearga sa fumeze in momentul respectiv, altii pot sa asculte“, a raspuns relaxat seful Camerei.
In acelasi ton a dat si ieri declaratii presei. „Sigur ca pare oarecum exotic ca ministrul justitiei sa explice cum trebuie aplicat Regulamentul Camerei, dar, sigur, suntem in România si lucrul acesta ne ocupa tot timpul. Nu vreau sa comentez pe fond, doamna ministru ne-a explicat si cum trebuie interpretata Constitutia“, a ironizat-o Nastase. Intrebat cum comenteaza acuzatiile ca tergiverseaza perchezitia la imobilele care ii apartin, Nastase a raspuns: „Daca vreti sa veniti dumneavoastra direct la mine sa bem o cafea, va invit“.
Macovei: „Ce sa fac daca se tot joaca cu ea?“
In schimb, tot ieri, Monica Macovei l-a acuzat ca trage de timp. „Este clar o incercare de tergiversare a mersului normal al acestei cereri de autorizare a acestei perchezitii“, a spus ministrul justitiei.
„Eu l-am sesizat pe presedintele Camerei exact conform Constitutiei si Regulamentului Camerei. Ce sa fac acum daca se tot joaca cu ea si o trimite inapoi?“, s-a intrebat Macovei.
Ea a precizat ca nici Constitutia, si nici Regulamentul Camerei Deputatilor nu prevad ca cererea de perchezitie trebuie semnata si de procurorul general. „Trebuie semnata de ministrul justitiei. Atât scrie in Regulamentul Camerei“, a afirmat reprezentantul executivului.
Macovei a aratat ca, „cel mult“, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor poate decide ziua in care cererea va fi prezentata in sedinta publica, nu daca va fi citita sau nu.