17.6 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateNomofobia, noua boală a secolului?

Nomofobia, noua boală a secolului?

Nomofobia reprezintă teama pe care o simțiți atunci când vă dați seama că nu aveți acces la smartphone-ul dumneavoastră.

Nomofobia se referă, de asemenea, și la starea de anxietate care apare atunci când bateria mobilului aproape s-a descărcat, când nu aveți semnal sau când desfășurați o activitate care vă împiedică să vă uitați la telefon.

Denumirea este o prescurtare a expresiei „no mobile phone phobia“ și a fost folosită pentru prima dată de UK Post Office, în 2008, pentru a descrie rezultatele unui studiu asupra anxietăților aduse de utilizarea telefonului mobil, conform digi24.ro.

Datele arată că 66% dintre adulții din SUA au nomofobie, conform Psychology Today. Adulții, dar și cei care au început să folosească mobilul de la o vârstă mai fragedă tind să devină dependenți de telefoanele lor. Prin urmare, aceștia sunt mai predispuși să se streseze când nu au acces la ele.

Se recomandă să luați pauze programate de la telefonul mobil

Nomofobia nu este încă severă dacă, în momentul în care nu vă aflați în posesia telefonului mobil, simțiți doar disconfort, neliniște sau chiar supărare și nu panică sau groază.

În acest caz, PureWoW recomandă să luați pauze programate de la telefonul dumneavoastră mobil. Puteți să îl lăsați în geantă în timp ce lucrați sau să-l țineți în altă cameră în timp ce vizionați un film. Doar în felul acesta vă obișnuiți ușor-ușor să vă simțiți bine fără el, bucurându-vă din plin de activitățile pe care le întreprindeți.

În acest mod vă puteți da seama care este, de fapt, originea fricii: vă este teamă că nu puteți să comunicați cu cei dragi, ceea ce vă face să vă simțiți neliniștiți, sau poate că vă este groază să nu pierdeți ceva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS