Pentru a pierde din kilogramele în exces trebuie să reduci aportul zilnic de calorii. Dietele, de cele de mai multe ori, duc la creșterea apetitului și la senzația de foame severă.
Există, însă, mai multe alimente şi mâncăruri care păstrează senzaţia de saţietate mai mult timp. Acestea te pot ajuta în lupta cu kilogramele în plus.
Roşiile, conţinut ridicat de apă şi de fibre solubile
Cu un conţinut ridicat de apă şi de fibre solubile, roşiile pot fi incluse pe lista alimentelor care reduc apetitul. Sunt şi o sursă importantă de vitamine şi minerale, contribuind şi la menţinerea unui tonus ridicat. O salată de roşii este ideală pentru masa de prânz, căci te va face să uiţi de foame pentru tot restul zilei.
Merele, sursă importantă de fibre
Aceste fructe sunt o sursă importantă de fibre şi alungă foamea la puţin timp după ce le-ai mâncat. Conţin şi multă apă, alt factor care creşte senzaţia de saţietate. În felul acesta nu ţi se mai face foame foarte repede. Peptinele care se găsesc în mere sunt şi ele inhibitori ai apetitului. Acestea reglează nivelul de glucoză din sânge. Când este scăzut, unei persoane i se face foame.
Ardeiul iute contribuie la accelerarea metabolismului
Ardeiul iute şi mâncărurile condimentate te ajută să te menţii sătul pentru mai mult timp. De asemenea, contribuie la accelerarea metabolismului, împiedicând depunerea grăsimii. Capsaicina, substanţa care dă iuţeala specifică ardeiului iute, reduce grăsimea din corp şi suprimă pofta de mâncare. O cercetare recentă a arătat că hrana condimentată ajută şi la arderea mai rapidă a caloriilor.
Mănâncă migdale!
Acestea conțin grăsimi mononesaturate și fibre foarte sănătoase, care creează o senzație de sațietate de lungă durată. Un studiu recent arată faptul că poți slăbi 14 centimetri din talie dacă mănânci o mână de migdale zilnic, timp de jumătate de an.
Totuși, migdalele sunt bogate în calorii, așa că ai grijă să nu exagerezi.
Consumă și alimente grase!
Este cât se poate de adevărat, deși sună ciudat. Corpul tău are nevoie de grăsimi mononesaturate, care să îți mențină un nivel ridicat de energie și să te ajute să absorbi vitamine. Un studiu recent efectuat de Universitatea din California arată că grăsimile găsite în produse precum avocado sau uleiul de măsline au un compus care înlătură senzația de foame.
Consumă grepfrut!
Studiile arată că prin consumul a jumătate de fruct la una dintre mesele principale ale zilei vei pierde două kilograme în trei luni. Acest lucru este posibil pentru că grepfrutul scade nivelul de insulină, suprimând apetitul și arzând mai repede caloriile.
Fă sport!
Mersul la sala de gimnastică nu te ajută doar să arzi calorii, ci îți reduce și apetitul, după cum arată un studiu publicat în Jurnalul American de Fiziologie. Exercițiile cardio reduc nivelul de grelină (un hormon care crește apetitul) și cresc concentrația altor hormoni care dau senzația de sațietate.
Variază exercițiile, de la mers pe bicicletă la alergat, mers rapid, vâslit sau înotat.