12 C
Craiova
luni, 7 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProiectul pentru cel mai mare parc cu sculpturi din Oltenia, amânat pentru 2020

Proiectul pentru cel mai mare parc cu sculpturi din Oltenia, amânat pentru 2020

Licitația pentru proiectul de amenajare și execuție a unei zone de agrement în cartierul târgujian Narciselor a fost programată pentru anul viitor. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că nu mai este timp pe final de an pentru organizarea unei licitații și pentru începerea lucrărilor.

Se apropie sezonul de iarnă și toate lucrările sunt la exterior pe cele 40 de terenuri de la fosta unitate militară din zonă. Acestea au fost preluate de municipalitate în anii trecuți de la Ministerul Apărării Naționale. Pe amplasamentul respectiv va fi amenajat un spațiu de agrement dotat cu scenă permanentă pentru spectacole, precum și un parc tematic pentru toate sculpturile realizate în cadrul Simpozionului Internațional Brâncușiana.

120 de opere

Edilul Marcel Romanescu a precizat că vor fi amplasate în parcul respectiv 120 de sculpturi care se află în momentul de față în diferite zone din orașul Târgu Jiu. Niciuna nu are autorizațiile necesare, cu excepția operelor realizate în anii 2017 și 2018. Romanescu a spus că acestea din urmă vor rămâne în locurile în care se află, iar restul vor fi mutate în spațiul care va fi autorizat în acest sens. Valoarea totală a proiectului de amenajare a zonei Narciselor este de peste 3 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Contractul de finanțare a fost semnat recent.

„Anul acesta nu a mai avut loc Simpozionul de sculptură. Nu mai dorim să producem opere până când nu avem acel amplasament pregătit. Totul va fi cu avize și vor fi mutate sculpturile din tot orașul în zona Narciselor, la acel parc tematic. Se va lucra legal din toate punctele de vedere. Vom începe însă lucrările anul viitor“, a mai spus Marcel Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS