11.1 C
Craiova
luni, 7 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoar jumătate din materialul derapant se află în bazele de deszăpezire

Doar jumătate din materialul derapant se află în bazele de deszăpezire

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, s-a deplasat miercuri la bazele de deszăpezire aparținând Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu. Acesta a vrut să se asigure că, din punct de vedere al aprovizionării cu materiale antiderapante și utilaje de intervenție, nu există probleme.

Au fost verificate utilajele aflate în baza de la Târgu Jiu, iar șefii secției au comunicat informațiile necesare în legătură cu situația celorlalte baze. Potrivit reprezentanților Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, la această dată, în toate districtele și bazele de deszăpezire de pe raza județului Gorj sunt disponibile 51 de utilaje. Dintre acestea, 41 sunt închiriate de la compania care asigură serviciile de deszăpezire. De asemenea, zece utilaje aparțin Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Doar jumătate din materialul antiderapant necesar

Prefectul Cristinel Rujan a dorit să se asigure că iarna nu îi va prinde pe picior greșit pe drumari. Cel puțin pe cei de la Secția de Drumuri Naționale, având în vedere că sunt șosele intens circulate. Pe lângă cele 51 de utilaje, la dispoziția drumarilor se mai află: 5.600 de tone de sare, 837 de tone de nisip, 37 de tone de clorură de calciu și 13 tone de produs ecologic.

Este vorba, per total, doar de jumătate din cantitatea de material antiderapant necesară pentru acest sezon de iarnă. Drumarii au dat asigurări că materialele existente acum în baze vor ajunge fără probleme, chiar dacă va ninge zi de zi timp de o lună și jumătate. În prezent, cele mai multe utilaje sunt mobilizate în Rânca și în Defileul Jiului. Pe tronsoanele de dum național din cele două zone au loc de două ori pe zi revizii cu utilajele. Primele ninsori sunt așteptate la Rânca.

Nu sunt marcaje pe Târgu Jiu – Tismana

Reprezentantul guvernului în teritoriu, Cristinel Rujan, a mai spus că la instituție au fost primite foarte multe sesizări în legătură cu lipsa marcajelor pe un drum național foarte important. Este vorba de DN 67 D Târgu Jiu – Tismana. Aici au avut loc lucrări de asfaltare până zilele trecute. Nu se mai asfaltează, însă nu au apărut nici marcajele necesare pe carosabil.

În ultimele săptămâni, în zona de nord a județului a fost foarte multă ceață. În lipsa marcajelor, șoferii au dificultăți în a ține cursul drumului. „Am dat comandă. O să se execute. Temperaturile au scăzut mai mult și nu se mai poate lucra și astfel o să ne ocupăm de marcaje pe toate zonele unde sunt necesare. O să meargă în zonă utilajul care execută marcajele pentru a nu mai fi probleme“, a declarat Ion Tudor, șeful Secției Târgu Jiu a Drumurilor Naționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS