17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaPremiile de Excelență 10 pentru Craiova

Premiile de Excelență 10 pentru Craiova

Joi, la Muzeul de Artă din Craiova, dintotdeauna o gazdă primitoare, însemnată de istorie, grandoare și emoție, va avea loc cea de-a patra ediție a Galei Premiilor de Excelență – 10 pentru Craiova, organizată de Academia Internațională „Mihai Eminescu” și Asociația „Puterea Perfectului Simplu”.

Vor fi onorate zece personalități ale Băniei, din diverse domenii de activitate, care au performat în acest an, în ciuda unor obstacole și adversități, generate de indiferență și o birocrație tot mai apăsătoare, inoportune implementării de noi soluții economice, științifice, sociale, de tehnologii ale viitorului.

Academia Internațională „Mihai Eminescu”, condusă de prof.univ.dr. Ion Deaconescu și Cristi Berceanu, manager general, alături de un comitet executiv compus din importante nume ale culturii și științei, a dobândit o binemeritată recunoaștere internațională prin organizarea Festivalului Mondial de Poezie ce poartă numele poetului nostru național, eveniment plurivalent ce a reverberat profund pe toate meridianele planetei.

Mai trebuie spus că această instituție culturală apolitică și nonprofit a fost desemnată de Academia Regală a Suediei și de Comitetul Nobel să propună candidați la Premiul Nobel pentru literatură.

Premiile de Excelență 10 pentru Craiova se constituie într-un moment de referință pentru orașul nostru, când zece elite vor fi recompensate cu stima, prețuirea și aplauzele concitadinilor noștri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS