2.9 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedicinaA fost decoperită o componentă care reface mielina în scleroza multiplă

A fost decoperită o componentă care reface mielina în scleroza multiplă

Cercetătorii care caută tratamente pentru scleroza multiplă au creat un element care, testat pe şoareci, a stimulat reconstrucţia tecii de melină care înveleşte axonii neuronilor. Descoperirea poate reprezenta o etapă esenţială în crearea unui tratament care să combată afecţiuni precum scleroza multiplă, conform Technologynetworks.com.

„În aproximativ un an, vom afla dacă acesta este tratamentul potrivit pentru testele clinice pe oameni“, a transmis autorul studiului, Larry Sherman, într-un comunicat transmis recent presei. „Dacă nu este, ştim, totuşi, din studiile pe şoareci că această abordare poate funcţiona. Întrebarea ar fi dacă acest tratament ar putea fi adaptat pentru creierul mai mare al oamenilor“.

Scleroza multiplă este caracterizată prin episoade de inflamaţie şi demielinizare, adica leziuni la nivelul substanţei albe a sistemului nervos central. Demielinizarea afectează abilitatea nervilor de a transmite impulsuri electrice. Regiunile sistemului nervos central afectate de pierderea mielinei sunt cunoscute drept leziuni şi apar ca nişte cicatrici. Literal, scleroza multiplă înseamnă „multe cicatrici“.

Echipa de cercetători a descoperit iniţial o moleculă de acid hialuronic care se acumulează în creierul pacienţilor cu scleroză multiplă. Activitatea moleculei afectează mielina. În cel mai recent studiu, echipa a descoperit un compus numit S3, un flavonoid modificat, care poate avea determina remielinizarea axonilor la şoareci. Cercetătorii au început să aplice componenta S3 unei populaţii rare de maimuţe macac cu o afecţiune similară sclerozei multiple, cunoscută ca encefalomielita macacului japonez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS