Ingrediente:
2-3 cartofi (în funcţie de dimensiuni), 500 g mezeluri, 150 g caşcaval, 200 ml bulion/smântână/lapte, 8 ouă, ceapă şi ardei gras după dorinţă, sare, piper, unt pt uns tava
Mod de preparare:
Curăţăm cartofii şi îi feliem subţiri ca pentru chipsuri. Feliile le punem în apă rece să mai eliminăm din amidon. Tocăm mezelurile cubuleţe, ceapa o feliem peştişori şi ardeiul fâşiuţe. Ungem tava cu unt dacă nu este antiaderentă. Aşezăm în ea un rând de cartofi, un rând de mezeluri şi feliuţe de ceapă şi ardei, apoi radem un strat de caşcaval. Urmează alt strat de cartofi, apoi mezeluri amestecate cu ceapă şi ardei, şi radem alt strat de caşcaval. Ultimul strat e de cartofi.
Într-un castron spargem ouăle şi le amestecăm bine cu telul. Adăugăm bulionul (poate fi înlocuit cu lapte sau smântână, ori ambele), sarea şi piperul şi amestecăm până omogenizăm. Turnăm compoziţia în tavă şi deasupra radem caşcavalul rămas. Se dă la cuptor la 180 de grade Celsius până când se rumeneşte caşcavalul deasupra.