2.9 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMăsuri disperate în China, pentru a opri răspândirea coronavirusului. S-ar fi introdus și pedeapsa cu moartea

Măsuri disperate în China, pentru a opri răspândirea coronavirusului. S-ar fi introdus și pedeapsa cu moartea

Măsuri disperate în China, pentru a opri răspândirea coronavirusului. O instanță a introdus pedeapsa cu moartea, în anumite situații. Banii sunt, efectiv, curățați.

Banca centrală chineză a anunțat, într-o conferință de presă, că va începe curățarea efectivă a banilor aflați în circulație pentru a opri răspândirea coronavirusului COVID-19, transmite publicația Quartz, citată de Mediafax.

Este o măsură extremă, dar care se poate dovedi eficientă. Bancnotele și monedele sunt unele dintre cele mai murdare obiecte. Un studiu din 2017, efectuat pe bancnote de 1 dolar în New York, a arătat că acestea aveau 397 de specii de bacterii pe ele.

Banii pot fi curățați cu lumină ultravioletă sau la temperaturi ridicate. COVID-19 poate fi eliminat și cu dezinfectanți comuni. Atunci când va fi posibil, a anunțat banca centrală din China, vor fi introduse noi bancnote în circulație.

Măsura vine într-un moment dificil pentru economia Chinei. Preşedintele Xi Jinping i-a avertizat pe oficialii comunişti că măsurile luate împotriva coronavirusului au mers prea departe şi ameninţă economia ţării, transmite agenţia Reuters.

Măsuri disperate în China. Pedeapsa cu moartea pentru cei care ascund că au simptomele virusului

China recurge însă la măsuri și mai radicale: ar fi introdus pedeapsa cu moartea pentru a o opri răspândirea coronavirusului.

O instanţă din China a introdus pedeapsa cu moartea pentru cei care ascund că au simptomele virusului. Pe 15 februarie, o instanţă din China a decretat într-o declaraţie publică faptul că ascunderea intenţionată a simptomelor coronavirusului sau denaturarea informaţiilor despre starea pacienţilor vor fi considerate infracţiuni.

De asemenea, ascunderea istoricului calătoriilor va reprezenta o infracţiune, informează Deutsche Welle.

O persoană care a reprezentat sursa infecţiei într-o anumită comunitate sau locaţie şi a contribuit la răspândirea virusului va fi acuzată că a creat o ameninţare la adresa siguranţei publice. Poate primi 10 ani de închisoare, închisoare pe viaţă sau chiar pedeapsa cu moartea. Tot pe 15 februarie, Comisia Naţională de Sănătate din China a interzis locuitorilor care tuşesc, au febră sau prezintă simptomele unei infecţii virale să călătorească în ţară cu mijloacele de transport în comun.

În plus, toţi cetăţenii care revin în zonele natale după ce şi-au petrecut vacanţele în zonele în care există focare de infecţie trebuie să rămână în case sau sub supravegherea medicilor pentru 14 zile. Cei care refuză carantină vor suporta consecinţele legii.

Numărul deceselor la nivel mondial din cauza infecţiei cu coronavirus se ridică acum la 1.669. Autorităţile din provincia Hubei au anunţat că 142 de persoane au murit doar în cursul zilei de sâmbătă. Numărul total al cazurilor de infecţie este de 69.000 de persoane. Aproximativ 9.500 de oameni au reuşit însă să învingă virusul şi s-au vindecat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS