INGREDIENTE:
3 piepturi medii de pui, 200 g cașcaval ras, 250 g bacon felii, pătrunjel, 1 gălbenuș, boia, piper măcinat, sare, 3 căței de usturoi.
MOD DE PREPARARE:
Înveliți pieptul de pui în folie alimentară și bateți fiecare bucată pe ambele părți, cât să devină mai subțiri și mai late. Tocaţi pătrunjelul bucăți mici. Într-un vas, amestecați boiaua, sarea, piperul și usturoiul zdrobit. Așezați două bucăți de folie alimentară una peste alta, astfel încât să obțineți o bucată mare. Treceți fiecare bucată de carne prin amestecul de condimente și aranjați-le pe folia alimentară, astfel încât să obțineți un dreptunghi sau un pătrat. Presărați cu cașcaval răzuit, apoi cu pătrunjel. Rulați rulada, ajutându-vă cu folia, împachetați-o iar în folie și rotiți capetele. Rulada va deveni mai scurtă, dar umplutura va fi presată bine. Din nou formați din două bucăți de folie una mare, așezați feliile de bacon una lângă alta, obţinând aceeaşi formă ca la pieptul de pui. Puneți rulada la marginea stratului de bacon, îndepărtați cu grijă folia alimentară și rulați-o cu tot cu bacon, ajutându-vă cu folia. Împachetați în folie, rotiți capetele şi lăsaţi-o câteva minute. Ungeţi tava, îndepărtați folia alimentară, ungeți rulada cu gălbenuș pe toate părțile și o dați la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 40 de minute.