2.9 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfaceri de succesCentrul de Oncologie „Sf. Nectarie“, spitalul privat care salvează multe vieţi

Centrul de Oncologie „Sf. Nectarie“, spitalul privat care salvează multe vieţi

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centrul de Oncologie „Sf. Nectarie“ este un spital privat specializat pe oncologie. Datorită competenţelor medicilor care lucrează la acest centru, adresabilitatea este pentru pacienţii de pe întreg teritoriul ţării. Centrul va deschide un nou spital, cu secţie de radioterapie.

Centrul de Oncologie „Sf. Nectarie“, situat pe strada Caracal, nr. 23, este o companie medicală înfiinţată în anul 2014. Este acreditată de Ministerul Sănătaţii ca făcând parte din categoria spitalelor cu internare de zi. Adică, spitale cu monospecialitate, informează compania.

Centrul de Oncologie „Sf. Nectarie“ SRL a fost înfiinţat de Ramona Schenker (deţinea 50% din părţile sociale) și Michael Schenker (50% din părţile sociale).

Astfel, în cadrul centrului, pacienţii oncologici beneficiază în mod gratuit de servicii medicale în specialitatea Oncologie Medicală. Este vorba despre consultaţii de specialitate pentru diagnostic, monitorizarea tratamentului şi a evoluţiei bolii; internare de zi pentru administrarea tratamentului specific, tratarea complicaţiilor bolii sau a efectelor secundare ale tratamentelor oncologice.


Obiectivul principal al Centrului este de a promova şi susţine orice tip de activitate medicală menită să sprijine persoanele cu afecţiuni oncologice. Centrul luptă, în acelaşi timp, pentru dezvoltarea serviciilor medicale necesare în diagnosticarea şi tratarea pacienţilor cu aceste afecţiuni.

Oncologia, un domeniu foarte sensibil

Centrul de Oncologie Sf. Nectarie funcţionează într-un domeniu foarte sensibil. Pacienţii luptă în fiecare clipă pentru viaţa lor. Centrul se ocupă de managementul pacientului oncologic, respectiv diagnosticarea, tratarea şi monitorizarea afecţiunilor oncologice. În cadrul centrului, se acordă consultaţii medicale pacienţilor cu afecţiuni oncologice. De asemenea, se efectuează şi tratamente specifice în regim de spitalizare de zi. Toate acestea sunt gratuite pentru pacienţii centrului. De asemenea, pe lânga serviciile de oncologie medicală, pacienţii pot beneficia de consultaţii în specialităţile conexe: cardiologie şi chirurgie toracică.


Iniţial, Centrul de Oncologie „Sf. Nectarie“ se adresa pacienţilor cu afecţiuni oncologice din regiunea Oltenia. În prezent, datorită echipei medicale şi a opţiunilor inovatoare de tratament, pe care le poate oferi Centrul cu ajutorul trialurilor clinice internaţionale (studii clinice de mari dimensiuni – n.r.), adresabilitatea a crescut şi s-a extins, informează Centrul. Astfel, pacienţii pot veni de peste tot din ţară. Acum Centrul acoperă aproape tot teritoriul României.

Echipa medicală, esenţa reuşitei Centrului

Spitalul privat s-a dezvoltat în ultimii ani, în Craiova. A început acest proiect medical în anul 2014, cu 15 angajaţi. În prezent, din echipă fac parte 50 de persoane. Iar datorită planurilor de dezvoltare, aflate în curs de implementare, societatea preconizează ca, până la sfârşitul anului 2020, Centrul să ajungă la un număr de 80-100 de angajaţi.


Succesul Centrului pe piaţa medicală este dat de echipa bine pregătită. „Nu putem spune că ceea ce facem noi este o afacere. Centrul de Oncologie “Sf. Nectarie“ este un centru privat de oncologie care oferă servicii medicale gratuite pacienţilor cu afecţiuni oncologice. Lucrăm în contract cu CJAS Dolj şi am depus toate eforturile pentru ca pacienţii noştri să beneficieze de gratuitate în lupta cu această boală cruntă.

Putem afirma însă că succesul acestui proiect pe care l-am iniţiat acum cinci ani de este dat de o echipă bine pregătită, deschisă către nevoile pacienţilor noştri. Şi, nu în ultimul rând, o pregătire continuă în ceea ce priveşte actualizarea cunoştinţelor medicale“, au spus reprezentanţii Centrului de Oncologie „Sf. Nectarie“.


Atitudinea pozitivă a personalului faţă de pacienţii Centrului este un alt element definitoriu, al activităţii spitalului privat.

Macheta spitalului privat

Centrul de Oncologie „Sf. Nectarie“ va deschide un nou spital

Creşterea importantă şi constantă, de la an la an, a numărului de pacienţi, din toate judeţele ţării, precum şi necesitatea de a le oferi acestora şi alte tipuri de servicii medicale, au condus la decizia de a dezvolta un nou sediu. Este vorba despre un nou spital care să acopere toate nevoile pacienţilor Centrului.


Noul spital va cuprinde un ambulator de specialitate (inclusiv cu specialităţi conexe oncologiei medicale), o secţie de spitalizare continuă, compartiment de spitalizare de zi. Ceea ce este foarte important este că noul spital va oferi, pentru regiunea noastră, un centru nou de radioterapie. Pacienţii vor beneficia de o linie de gardă de specialitate, ce va funcţiona 24 de ore din24, şapte zile din şapte, şi de o unitate de transfuzii sanguine.
Această platformă medicală are o suprafaţă de 10.000 mp. Va fi funcţională din cursul acestui an. Compania a început deja contractarea cu CJAS.


Compania anunţă că a fost deja instalat un accelerator linear de ultimă generaţie, unic în România şi al doilea din Europa de Est. Acest echipament, tip HALCYON de la compania VARIAN, va permite efectuarea celui mai modern şi eficient tip de radioterapie externă – IMRT. Tehnologia de ultimă oră este dublată de existenţa unei echipe experimentate (medici, fizicieni) care va opera cu acest accelerator linear.


„Aşa cum, până în acest moment, autorităţile locale şi naţionale au înţeles importanţa şi impactul acestui proiect medical, sperăm ca şi pacienţii cu această patologie să beneficieze de aceeaşi susţinere pentru a avea acces, în continuare, la servicii gratuite de ultima generaţie“, au conchis reprezentanţii companiei.

Ce reprezintă Gazeta de Sud pentru Centrul de Oncologie „Sf. Nectarie“

Reprezentanţii Centrului de Oncologie „Sf. Nectarie“ consideră Gazeta de Sud drept „un barometru“ al lumii medicale.

Iată ce spun reprezentanţii Centrului: „Pentru Centrul de Oncologie “Sf. Nectarie“, Gazeta de Sud este un adevarat barometru în ceea ce priveşte lumea medicală, atât la nivel local, cât şi naţional. Vă felicităm pentru modul cum reuşiţi să surprindeţi într-un mod rapid şi obiectiv evenimentele din acest segment al societăţii, respectiv lumea medicală“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS