Capacitatea de producţie a operatorilor economici din industria alimentară este mult mai mare decât cererea de produse alimentare din momentul de faţă şi există stocuri suficiente de alimente şi de apă pentru a satisface nevoile populaţiei, afirmă ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros.
În cazul unor situaţii de urgenţă, există şi alte instituţii implicate care au stocuri în caz de urgenţă
Acesta a menţionat că, în cazul unor situaţii de urgenţă, există şi alte instituţii implicate, respectiv Ministerul de Interne, prin Administraţia Naţională pentru Rezervele Statului şi Probleme Speciale, care au stocuri în caz de urgenţă, inclusiv stocuri alimentare, fiind făcute multe scenarii pentru diferite situaţii în funcţie de numărul de oameni şi de numărul de zile în care ar trebui asigurată hrana.
Există un comitet de lucru privind creşterea rezilienţei resurselor de apă şi hrană
El a adăugat că există un comitet de lucru privind creşterea rezilienţei resurselor de apă şi hrană la întreg spectrul de ameninţări, inclusiv cele hibride. „Suntem mai multe ministere cu mai multe atribuţii şi în fiecare zi noi ştim care sunt stocurile atât în Rezerva de Stat cât şi stocurile din marile lanţuri de retaileri, de la marii operatori economici şi care este posibilitatea lor de aprovizionare imediată. Este o activitate continuă pe care compartimentele speciale din fiecare minister o fac”, a adăugat şeful MADR.
Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus).