Pentru a veni în sprijinul craiovenilor, dar şi pentru a-şi proteja proprii angajaţi, societăţile şi regiile primăriei au luat o serie de măsuri.
Pieţele şi târgurile oraşului sunt spaţii pe care craiovenii le frecventează în orice împrejurare. De aici, oamenii îşi procură mare parte din produsele alimentare, dar şi nealimentare. În acest sens, este important de ştiut pentru cetăţenii oraşului care va fi de acum înainte programul de funcţionare al pieţelor şi târgurilor.
Important de ştiut este ce măsuri de igienizare şi dezinfecţie a luat societatea care administrează aceste spaţii, în speţă SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL. În primul rând, pieţele din Craiova rămân deschise. Acestea îşi continuă activitatea în mod aproape normal.
În aceste spaţii, încă de săptămâna trecută au apărut dozatoarele cu soluţii dezinfectante atât pentru comercianţi, cât şi pentru cumpărători. Suprafeţele de contact din pieţe – în special uşile de acces – sunt curăţate cu dezinfectant din oră în oră.
Piaţa Centrală şi Piaţa din Craioviţa, dezinfectate
Cele mai mari pieţe ale oraşului, Piaţa Centrală şi Piaţa Craioviţa Nouă Big au fost, la sfârşitul săptămânii trecute, spălate şi dezinfectate. Toate halele din cele două pieţe au trecut prin acest proces.
Târgul de săptămână, restricţii de activitate
Activitatea în Târgul din 1 Mai a fost modificată. Târgul Municipal Craiova a rămas deschis, însă cu restricţii în anumite zile, pentru evitarea aglomeraţiei. În schimb, craiovenii trebuie să ştie că sectorul de legume şi fructe rămâne funcţional atât în cursul săptămânii, cât şi în wekeend.
În perioada 13 – 15 martie, 20 – 22 martie şi 27 – 29 martie, nu se vor desfăşura activităţi de comercializare îmbrăcăminte şi încălţăminte, noi sau second-hand, în Târgul Municipal Craiova.
Termo va furniza căldură în funcţie de temperaturile exterioare
Furnizorul de căldură al oraşului, Termo Craiova, a luat şi el o serie de măsuri. În primul rând, şi-a igienizat sediul şi punctele termice. În al doilea rând, a restricţionat interacţiunea cu persoanele din afara societăţii. Important pentru craioveni este faptul că a amenajat un birou special pentru eliberarea facturilor, destinat asociaţiilor de proprietari. Acestea trebuie să ajungă la sediul furnizorului să-şi ridice facturile pentru căldură pe luna februarie.
Drept urmare, societatea a amenajat într-o clădire adiacentă un birou de unde reprezentanţii asociaţiilor de proprietari ridică facturile.
Este cunoscut faptul că, după data de 15 a fiecărei luni, operatorul local emite facturile pe luna anterioară. Din cele peste 400 de asociaţii de proprietari, câte sunt în Craiova, majoritatea ridică aceste facturi de la sediul Termo.
Cu privire la căldură şi apă caldă, acestea vor fi furnizare în continuare cu respectarea diagramei, în funcţie de temperaturile exterioare.
SC Termo Craiova SRL are contract de furnizare agent termic primar cu Complexul Energetic Oltenia (CEO) până la sfârşitul acestei luni. Tot la această dată este termen în dosarul de insolvenţă al societăţii. În ciuda faptului că toate părţile-creditori, Primărie, Termo-sunt convinşi că se va ajunge la faliment, la dosar nu s-a depus nicio solicitare în acest sens.
Salubritatea şi-a redus activitatea cu publicul
Operatorul de salubritate al oraşului şi-a redus activitatea cu publicul, atât pentru protejarea angajaţilor, cât şi a abonaţilor, a clienţilor.
Facturile la gunoi să fie plătite on-line
Craiovenilor li se recomandă să își plătească facturile on-line, la bănci sau la magazinele partenere PayPoint. Facturile vor fi transmise către asociaţii prin poştă. În zonele de case, angajaţii operatorului vor lăsa facturile în cutiile poștale, nu fac încasări.
Se ridică gunoiul ca şi până acum
Totodată, reprezentanţii Salubrităţii îi anunţă pe craioveni că programul de colectare a deșeurilor nu va avea de suferit.
Salubritatea a muncit şi la dezinfecţia instituţiilor
Transportul în comun se desfăşoară normal
Reprezentanţii RAT Craiova spun că, până la acest moment, nu sunt modificări în orarul traseelor. Mijloacele de transport în comun sunt permanent dezinfectate. Cu toate acestea, se simte o scădere a numărului de călători.
CAO şi-a închis casieria
La Compania de Apă Oltenia, casieria a fost închisă. Registratura funcţionează cu program redus, iar craiovenii care apelează la serviciul Releţii cu publicul sunt sfătuiţi să o facă on-line sau telefonic