2.3 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKluge: Fiecare țară trebuie să ia măsuri îndrăznețe pentru a opri COVID-19

Kluge: Fiecare țară trebuie să ia măsuri îndrăznețe pentru a opri COVID-19

Dr. Hans Henri P. Kluge, director regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat aseară că fiecare țară trebuie să ia măsuri mai îndrăznețe pentru a opri COVID-19.

Într-o clădire goală a ONU, deoarece personalul lucrează de la distanță ca măsură de evitae a răspândirii coronavirusului, Kluge a spus că viaţa a milioane de oameni din Europa suferă schimbări radicale.

„Există, pur și simplu, o nouă realitate. Rolul serviciilor de sănătate publică este înțeles. Valoarea lucrătorilor din sănătate este mai apreciată ca niciodată. În prezent, 152 de țări de pe glob sunt afectate de acest nou virus. Peste 7000 de oameni și-au pierdut viața în fața acestuia. O treime din cazurile raportate la nivel global se află în Regiunea Europeană.

Europa este epicentrul primei pandemii de coronavirus și fiecare țară, fără excepții, trebuie să întreprindă cele mai îndrăznețe acțiuni pentru a opri sau încetini răspândirea virusului. Acțiunea cea mai îndrăzneață ar trebui să includă acțiunea comunității. A crede că „asta nu mă privește” nu este o opțiune. Vestea bună este că Regiunea este în alertă și în gardă. În toate statele noastre membre au fost lansate măsuri de pregătire și răspuns la mai multe niveluri. Monitorizăm aceste măsuri în permanență și organizăm consultări periodice cu omologii din ministerele de sănătate pentru a colecta și a împărtăși informații utile”, a spus reprezenatntul OMS.

Cele patru cazuri

Dr. Hans Henri P. Kluge a declarat că una dintre cele mai frecvente întrebări pe care i le pun statele europene în aceste zile este: „Guvernele fac suficient pentru a opri epidemia?”. Iar a doua întrebare: „Guvernele fac prea multe. Este justificat? ”

„Pentru a răspunde, permiteți-mi să expun câteva puncte despre amploarea răspunsului în Europa. În primul rând, avem de-a face cu patru scenarii:

  • Nici un caz,
  • primul caz,
  • primul grup,
  • prima dovadă de transmitere în comunitate.

Epidemia progresează diferit, de la ţară la ţară

Focarul progresează cu viteze diferite în diferite țări, în funcție de demografie și alți factori. Unele dintre statele noastre membre se află în scenariile 2 și 3, multe sunt în 3 și 4. Acțiunile de bază în fiecare scenariu sunt aceleași, dar accentul se schimbă în funcție de scenariul de transmitere din ţara respectivă. Fiecare țară trebuie să își evalueze propria situație, inclusiv răspândirea virusului, măsurile în vigoare și acceptabilitatea socială și să adopte cele mai potrivite intervenții.

Cu toate acestea, toate ţările ar trebui să aibă în minte un pachet de măsuri, astfel:

  • Pregătiți-vă și fiți gata;
  • Detectează, protejează și tratează;
  • Reduce transmisia;
  • Inovați și învățați, protejând în același timp persoanele vulnerabile.

Este un pachet de măsuri cuprinzătoare care poate aduce cele mai bune rezultate.

La fiecare pas, publicul trebuie să fie informat și ghidat despre cum să se protejeze pe ei înșiși și pe ceilalți, să-și sprijine comunitățile și să mențină un sentiment de normalitate în circumstanțe extraordinare. Sistemul medical trebuie să dispună de echipamentul necesar pentru îngrijirea celor afectați grav și pentru a proteja lucrătorii din sănătate împotriva expunerii.

OMS a trimis 40 de misiuni în Europa

„Avem norocul că în întreaga Europă multe țări au acum planuri naționale de răspuns cu măsuri multisectoriale eficiente și capacitate puternică de testare în laborator. Experiența Chinei și a altora arată că testarea și urmărirea contactelor, combinate cu măsuri de distanțare socială și mobilizarea comunității, atunci când sunt puse în aplicare rapid și eficient, pot preveni infecțiile și salva vieți. La Biroul Regional OMS pentru Europa oferim expertiză și îndrumare tehnică, colectăm și împărtășim informații cu toate cele 53 de state membre, lucrând cu acestea în permanență.

Începând de astăzi, am trimis echipe de experți pentru pregătirea spitalului, coordonarea, planificarea sectorului sănătății, servicii de laborator, pregătire și pregătire și răspuns rapid la aproximativ 40 de misiuni din țările din regiune, la cererea lor. De asemenea, avem o echipă puternică pe teren, în Italia, atât la Roma, cât și la Oficiul OMS de la Veneția.

Lucrăm cu partenerii Global Outbreak Alert & Response Network și echipele medicale de urgență pentru a crește capacitatea de a răspunde la o cerere din ce în ce mai mare de sprijin pe teren. OMS monitorizează potențialul risc de întrerupere a consumului de medicamente, concentrându-se pe medicamente esențiale critice pentru asistența medicală primară și urgențele, inclusiv antibiotice, antichigene și tratamente pentru diabet, hipertensiune, HIV și tuberculoză”, a declarat directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

OMS acordă sprijin ţărilor în nevoie

OMS livrează echipamente de laborator, dispozitive medicale și echipamente de protecție personală țărilor în nevoie. Suntem conștienți de anumite deficiențe critice și colaborăm împreună cu parteneri precum Comisia Europeană, OMS la nivel mondial și industria privată pentru a rezolva această problemă. Lucrăm din ce în ce mai mult cu producătorii, crescând și capacitatea de testare din laboratoare.

„Toată lumea din societate are un rol de jucat: să nu te infectezi singur și, dacă ești infectat, să îi protejezi pe ceilalți, în special persoanele în vârstă și persoanele cu afecțiuni medicale subiacente. Acestea sunt vremuri fără precedent. Este important ca țările să lucreze împreună, să învețe unele de la altele și să armonizeze eforturile. Virusul poate fi învins prin solidaritate în cadrul comunităților, al națiunilor și al regiunii noastre, împreună cu rezistența psihologică individuală. Mulțumesc foarte mult”, a încheiat Dr Hans Henri P. Kluge .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS