Ingrediente:
400 grame iaurt gras (eventual grecesc), 250 g mascarpone, 50 g zahăr pudră sau farin, 5 g gelatină, 2 banane, granule de ciocolată, pișcoturi, zeamă de compot sau suc de fructe, cacao
Mod de preparare:
Amestecați iaurtul cu mascarpone și cu zahărul. Hidratați gelatina în zeamă de compot (de orice fruct, dar nu de ananas, pentru că nu permite gelifierea), apoi încălziți-o ușor, fără să dați în clocot. Încorporați gelatina în crema de iaurt, apoi granulele de ciocolată. Puneți folie alimentară într-o formă pătrată sau dreptunghiulară. Însiropați în suc sau sirop de compot câteva pișcoturi, cu care acoperiți fundul formei. Turnați deasupra jumătate din cremă și așezați cele două banane (una în continuarea celeilalte sau una lângă alta, cum vă permite forma). Turnați deasupra restul de cremă. Acoperiți cu alte pișcoturi însiropate ușor. Dați la frigider câteva ore. Înainte de servire ornați cu cacao.