”Este oficial! Se amână termenul de plată pentru impozitele pe proprietate și pentru acordarea bonificației de 10%! Astfel, termenul de plată pentru impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport se prorogă de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020, perioadă în care se vor primi în continuare bonificațiile stabilite de Consiliul Local”, anunță Primăria Craiova, printr-un comunicat de presă.
Prograrea termenelor de plată a fost făcută prin OUG 29/2020 – adoptat de Guvern publicat pe 21 martie în Monitorul Oficial. Actul normativ a fost adoptat ținând cont de contextul epidemiologic actual.
” Ținând cont de faptul că Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, prevede termene pentru plata impozitului pe clădiri și teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport până la data de 31 martie a fiecărui an, pentru a evita aglomerările de la sediile organelor fiscale care pot genera răspândirea COVID-19, era necesară prorogarea termenului de plată până la data de 30 iunie 2020”, anunță reprezentanții Primăriei Craiova.
Alte măsuri fiscale
Reprezentanții Primăriei Craiova informează cetăâenii și de celelalte măsuri care decurg din OUG 29/2020. ”Pentru celelalte obligații fiscale datorate bugetului local al Municipiului Craiova, scadente începând cu data de 21.03.2020 și neachitate până la încetarea măsurilor fiscale dispuse prin prevederile art. VII din OUG 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, nu se calculează și nu se datorează majorări de întârziere și nu sunt considerate obligații fiscale restante”, se mai arată în comunicatul Primăriei Craiova.
Nu vor începe nici executările silite.
”Conform prevederilor OUG 29/2020, privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin proprire a creanțelor bugetare, cu excepția executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanțelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală.
Măsurile de suspendare a executării silite prin poprire asupra sumelor urmăribile reprezentând venituri si disponibilități bănești se aplică, prin efectul legii, de către instituțiile de credit sau terții popriți, fără alte formalități din partea organelor fiscale locale”, se mai arată în sursa citată.
Aceste măsuri fiscale încetează în termen de 30 zile de la încetarea stării de urgență.